94'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

27 april 2013 14:30

Noppers, H.

OPEINDE - In een enerverende partij voetbal bereikten ONT en Broekster Boys een 1-1 einduitslag. Waar de bezoekers het de eerste helft beter deden was ONT de tweede helft de bovenliggende partij. ONT slaagde er in een twee minuten voor afloop opgelopen achterstand diep in de blessuretijd nog weg te werken.

Door allerlei oorzaken had ONT plotseling te maken met een sterk gehavende selectie. Maar liefst tien spelers uit de A selectie waren niet beschikbaar. Voor ONT coach Dennis dus even een puzzel een team de wei in te krijgen. Maar het ONT team dat er stond vocht een wedstrijd lang voor een goed resultaat! De 1-1 was uiteindelijk de beloning.

ONT kreeg direct vanaf de aftrap te maken met een paar kansen voor Broekster Boys. ONT doelman Rory Bruinja moest binnen het half uur twee keer handelend optreden op inzetten van Hendrik Bouma. Tussendoor had voor ONT Teake van der Hoek een mogelijkheidje. Een ingooi van Gerrit-Jan Kooistra bereikte Van der Hoek die zijn inzet een corner zag worden. ONT kreeg daarna nog een kans via Jasper Drenthe die in kansrijke positie naast schoot terwijl de hardwerkende Drenthe even daarna verzuimde de bal te passen op de vrijstaande Thomas van der Lei. Drie minuten voor rust voorkwam Bruinja een achterstand voor ONT door Stephan Overkempe in een één tegen één situatie van scoren af te houden.

Voor de toeschouwers verveelde de tweede helft geen moment. Beide teams gingen voor de winst en door die instelling ontstond er nog meer een open wedstrijd dan in de eerste helft. De eerste kansen waren voor de bezoekers. Bouma was weer dreigend en Stephan Overkempe schoot over het doel. Even daarna plukte Bruinja de bal van de schoen van Bouma die zo maar door de ONT verdediging mocht laveren. In de 62 minuut veerde alles wat ONT was op toen Teak van der Hoek de bal bij de 2e paal inkopte. De goal werd door scheidsrechter Noppers afgekeurd wegens hands. Een paar minuten daarna onderscheidde Bruinja zich weer door de bal net voor de voeten van Overkempe weg te tikken. Het spel bleef heen en weer gaan en de kansen en kansjes stapelden zich maar op. Zo schoot Gerrit-Jan Kooistra over en voorkwam Sjoerd Riemersma met een sliding dat Overkempe oog in oog kwam te staan met Bruinja. Tien minuten voor afloop mocht 1e jaars A junior Dion Smits zijn debuut in de hoofdmacht maken. De invaller zag ONT even later ontsnappen aan een achterstand. Overkempe schoot de bal langs Bruinja op de binnenkant van de paal. De bal rolde daarna achter de op de grond liggende ONT doelman langs en kon toen worden weggewerkt. De achterstand voor ONT kwam er twee minuten voor afloop toch. Libero Sjoerd Westra mocht opstomen en zijn schot vanaf 25 meter was Bruinja te machtig. Een mokerslag voor ONT dat leek af te stevenen op een zwaar bevochten punt. Dat punt kwam er toch nog. In de vierde minuut van de blessuretijd kreeg ONT een vrije trap halverwege de helft van Broekster Boys. Behalve vrije trap nemer Hielke Knippels bevolkten de overige ONT’ers inclusief doelman Bruinja samen met 11 tegenstanders het strafschopgebied. De vrije trap van Knippels zeilde richting tweede paal en daar slaagde Van der Hoek in een mêlee van spelers er in de bal tegen de touwen te werken. Arbiter Noppers werd daarna door Broekster Boys in woord en gebaar duidelijk gemaakt dat Van der Hoek opnieuw hands zou hebben gemaakt. Maar Noppers keurde het doelpunt goed. Broekster Boys mocht nog aftrappen maar daarna was het ook direct einde wedstrijd.

Gezien het spelbeeld en de kansen over en weer was de 1-1 een terechte uitslag. Voor ONT een belangrijk puntje. Nummer 13 SDS verloor waardoor ONT nu vier punten los is van een rechtstreekse degradatieplaats. De veilige plaats tien ligt op zes punten en dat lijkt met nog drie wedstrijden te gaan te ver weg. Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen BCV. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.