SDS 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

19 maart 2013 20:00

Eijden, M.T.R. van

In een meer spannende dan goede wedstrijd won ONT 1 gisteravond met 2-1 van nummer laatst SDS. Een 0-1 achterstand werd op slag van rust weggewerkt en direct na rust volgde de tweede goal voor ONT die dus beslissend bleek. Door de overwinning heeft ONT nu aansluiting met een heel brede middenmoot. Het verschil met nummer zes van de ranglijst, VVI, is maar zes punten.

Het publiek dat de moeite had genomen om de degradatiekraker tussen ONT en SDS te bezoeken kreeg een armtierige eerste helft voorgeschoteld. SDS koos er voor om bijzonder opportunistisch, voortdurend aangevuurd door de SDS bank, te spelen en ONT ging daar te veel in mee. Dat leverde een spelbeeld op van veel hoge ballen en vrijwel geen combinaties. Probeerde ONT dat eens dan zat er al snel een SDS voet tussen of moest de bal te snel worden gespeeld wat tot balverlies leidde. Beide partijen slaagden er niet in tot uitgespeelde kansen te komen. Maar gaandeweg de eerste helft werden de bezoekers wel meer dreigend. Jelmer Posthumus gaf na een half uur al een waarschuwing. Stefan Roffel verspeelde de bal waarna de inzet van Posthumus voorlangs ging. Vier minuten later was het wel raak. Erik Haitsma gaf en fijn steekpassje en Posthumus rondde af. De gelijkmaker van ONT in de slotminuut van de eerste kwam letterlijk uit de lucht vallen. Gerrit-Jan Kooistra stond met een fijne voorzet aan het eindstation van een prima ONT aanval. De hoog opspringende Egbert Hulzinga scoorde fraai met het hoofd.

Snel in de tweede helft kwam ONT op voorsprong. Teake van der Hoek verzond vanaf rechts een voorzet en die waaide over doelman Jaap Toering zomaar bij de tweede paal in het doel. Het spelbeeld in de tweede helft was flink anders dan het eerste bedrijf. ONT coach Dennis Stuiver verordonneerde zijn team de hoge bal zoveel mogelijk uit te sluiten en te gaan voetballen. Ook aan SDS zijde waren de vuurpijlen minder te zien zodat de partij meer op een voetbalwedstrijd leek. Aan de inzet aan beide kanten mankeerde overigens niets. En zonder dat het onsportief was moest scheidsrechter Van Eijden uit Ureterp toch een aantal gele kaarten trekken na enkele ongelukkige botsingen. Uiteraard ging SDS op zoek naar de gelijkmaker. Maar Posthumus zag een inzet gepakt door ONT doelman Rory Bruinja. ONT mazzelde bij een mislukte voorzet van Ewout de Boer die op de lat kwam waar eerder een soortgelijke voorzet voor ONT het doel in dwarrelde. Tussendoor had ONT de kans de partij op slot te gooien. Jasper Drenthe had een vrije kans, wachtte even en kwam toen een teenlengte te kort om nog te scoren en Van der Hoek ging voor eigen succes in plaats van af te geven.  In blessuretijd dreigde ONT toch nog twee punten kwijt te raken. Redmer Strikwerda raakte de lat waarna de volledig vrijstaande Feike Broersma de bal voor het intikken had. Het werd een mislukte poging, de bal kwam in handen van Bruinja. Het bleef bij 2-1 waarmee ONT goede zaken deed. Voor Harm Stremler was er nog een rode kaart nadat hij zijn tweede gele prent pakte.

Zatedag a.s. speelt ONT opnieuw thuis. Dan is Waterpoort Boys uit Sneek te gast. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.