73'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

16 maart 2013 14:30

Tjalma, S.B.

OPEINDE - De prestatie vorige week tegen Kollum die tot een 6-1 nederlaag leidde was voor ONT voldoende aanleiding om tegen ’t Fean ’58 een resultaat neer te zetten. Het werd een verdiende 3-1 overwinning waarbij het fundament inzet was. Oogstrelende was het allemaal niet maar dat is in dit stadium van de competitie ook niet belangrijk.

ONT startte met in de zesde minuut een beste kans voor Jasper Drenthe. Aangespeeld door Teake van der Hoek schoot Drenthe naast. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Wietze Vrij draaide de bal uit een corner scherp voor het doel, ONT doelman Rory Bruinja kon niet goed bij de bal waarna Imani Michimbwa met het hoofd scoorde. Menig ONT supporter dacht aan een herhaling van vorige week toen ONT ook vroeg tegen een achterstand aankeek en dat niet meer goed maakte. Maar de elf ONT’ers lieten hun supporters direct zien dat de vlag er anders bij hing dan tegen Kollum. Nu was er wel strijd en beleving. Vier minuten na de openingstreffer kwam ONT op gelijke hoogte. Van der Hoek bereikte de achterlijn, Drenthe controleerde de voorzet en legde de bal breed op Mario Dekker die beheerst met binnenkantje voet scoorde. Aan beide kanten was het spel overigens niet van die kwaliteit dat er heel lang balbezit was. Dus werd het wedstrijd waarbij het spel aardig op en neer golfde. ’t Fean ’58 was vooral gevaarlijk met hoge ballen voor het ONT doel. De ONT verdediging had het daar moeilijk mee. Maar het was juist zo’n situatie die in de 17e minuut de inleiding was voor een doelpunt van de thuisclub. Na een voorzet klutste de bal voor de voeten van Emanuelle Michimbwa die van twee meter afstand leek te scoren. Maar Bruinja redde met een formidabele reflex. Uit de lange bal die volgde worstelde Van der Hoek het ronde ding naar Egbert Hulzinga die met een fraai diagonaal schot doelman Jemer van der Meer verraste. Het bleef een onderhoudend potje voetbal met kansen over en weer. Drenthe penetreerde tot diep in de verdediging van de gasten, zijn schot werd nog net geblokt. Voor ’t Fean ’58 waren er in de laatste vijf minuten voor de rust twee beste kansen voor Willem van Kammen. En beide keren uit een corner. Eerst schoot de verdediger in vrijstaande positie hoog over en in de laatste minuut raakte een kopbal de lat.

Na rust was er van het onderhoudende spel van de eerste helft niet heel veel meer over. ONT zakte terug en liet de gasten het spel maken. De creativiteit ontbrak bij de Feansters om een bres te slaan in de compacte verdediging van de thuisclub. ONT loerde op uitvallen en uit zo’n uitval werd het 3-1. Drenthe ontdeed zich op links van zijn tegenstander en schoot de bal hard langs doelman Van der Meer in de verre hoek. ONT kreeg daarna nog kansen om de wedstrijd echt in het slot te gooien maar door onnauwkeurige eindpasses gebeurde dat niet. Het liet bij ’t Fean ’58 nog een beetje de hoop leven maar verder dan een bal op de lat en een schot naast van Imani Michimbwa kwamen de blauwhemden niet.

Het bleef bij 3-1, een mooie driepunter voor ONT. Met de overwinning wisselde ONT van plaats met Grijpskerk dat met 0-3 van SDS verloor. ONT staat nu niet meer op een rechtstreekse degradatieplaats. Dinsdagavond wordt er om 20.00 uur in Opeinde ingehaald tegen SDS, de nummer laatste van de competitie en dus (mede)degradatiekandidaat.