Veenwouden SC 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

2 maart 2013 14:30

Gerbers, J.

OPEINDE - ONT moest zaterdag winnen van SC Veenwouden om aansluiting te krijgen bij de onderkant van de middenmoot. Het vlaggenschip van de Opeindenaren stelde het thuispubliek niet teleur, er werd met 3-1 gewonnen. ONT speelde compact en vooral daardoor was er voor de bezoekers geen doorkomen aan. Een vroege voorsprong, 2-0 na twaalf minuten, plaatste ONT in een zetel.

ONT startte overdonderend want de bal had nog maar enkele omwentelingen gemaakt of het ronde ding lag al in het net achter SC Veenwouden (SCV) doelman Coenraad van der Mark. Jasper Drenthe controleerde de bal prima uit een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra waarna de ONT middenvelder met een geplaatst schot de score opende. Na twaalf minuten stond er een verrassende 2-0 stand op het scorebord. Egbert Hulzinga speelde de bal lang op Teake van der Hoek. Die zag de SCV doelman en twee verdedigers met elkaar een duel aangaan waarna het voor de ONT’er een koud kunstje was de 2-0 aan te tekenen. SCV probeerde daarna wel in de richting van het ONT doel te komen, maar slaagde daar niet in. ONT speelde compact en bovendien werd SCV’s spelbepaler Albertjan van Zwol uit de wedstrijd gespeeld door Hylke Knippels. Eigenlijk was er van SCV in de eerste helft geen wapenfeit te bespeuren. Net over het half uur vergrootte ONT de voorsprong naar 3-0. Drenthe zag een schot geblokt, kopte de terugspringende bal richting Mario Dekker, Sjoerd Riemersma zette even een blokje, waarna Dekker de bal fraai met binnenkant links in de verre hoek krulde. Bij toeval kregen de bezoekers kort voor rust het idee dat er in de tweede helft nog wat zou zijn te halen. Uit een mislukte voorzet van Rinse Procee verdween de bal over ONT doelman Rory Bruinja in het doel.

De tweede helft was al snel duidelijk dat ONT niet zo nodig hoefde en SCV wel wilde maar niet kon. Een erg boeiend schouwspel werd het daardoor niet. ONT bleef compact spelen, leunde ook wat achterover en daardoor ontstonden er een paar mogelijkheden tot uitvallen. In de 50e minuut leek zo’n uitval succesvol te worden. Drenthe legde de bal achter de SCV verdediging waarna Van der Hoek de bal over doelman Van der Mark richting doel bracht. De inzet was net te zacht, de ONT’er werd ook aangetikt, om over de doellijn te gaan. Een SCV verdediger bracht redding. Tien minuten later voorkwam Bruinja met een redding in tweeën de aansluitingstreffer voor SCV. De ONT doelman pareerde een inzet, botste met een medespeler, raakte geblesseerd maar kon zich nog oprichten om ook de rebound uit zijn doel te houden. ONT kreeg daarna nog wel enkele kansjes maar het vizier stond niet meer op scherp. In blessuretijd werd de bal nog een keer van de SCV lijn gehaald. Van der Hoek bereikte met een voorzet Hulzinga waarna diens inzet op de doellijn werd gekeerd.

Het bleef bij 3-1 en dat was een uiterst nuttige overwinning voor ONT. ONT bleef nog wel op de één na laatste plaats staan, maar is wel aansluiting bij de onderste helft van de middenmoot. Zaterdag a.s. speelt ONT uit tegen Kollum dat vier punten meer heeft dan ONT. Opnieuw een belangrijke wedstrijd. Aanvang 14.30 uur.