Assist: Nico de Jong
Patrick Fiene (intikker)
87'

19 januari 2013 14:30

OPEINDE - ONT oefende zaterdag tegen Bant, de nummer negen van de zaterdag derde klasse A. De polderbewoners hadden niet veel in te brengen, na een 3-1 ruststand won ONT met 7-2.

ONT kon de afgelopen week prima trainen op het eigen kunstgras, dit in tegenstelling tot de bezoekers. Het trainingsveld van Bant was door de vorst onbespeelbaar en daardoor kon er niet getraind worden. Misschien was dat de reden dat ONT vanaf minuut één de overhand had. Het baltempo lag een stuk hoger dan dat van de tegenstander en dat betaalde zich al snel uit in een voorsprong. Egbert Hulzinga gaf een mooi passje op Jurre van der Woude. De voorzet van ONT’s linker verdediger werd weggewerkt, kwam voor de voeten van Hulzinga die met een fraai schot scoorde. Vier minuten later maakte Hulzinga zijn tweede goal. Na een steekpassje van Mario Dekker omspeelde de ONT aanvaller de doelman en bijna vanaf de achterlijn scoorde Hulzinga. De basis van het doelpunt lag overigens bij JaapJan van Leeuwen die een vrije trap snel nam waardoor de tegenstander nog niet in positie stond.

In de 18e minuut scoorde Bant de aansluittreffer. Een goal zoals ONT er dit seizoen in de competitie al zoveel tegen heeft gekregen. Door onoplettendheid in de ONT verdediging kon Henk Jan Hoekstra de bal uit een voorzet totaal ongehinderd achter doelman Rory Bruinja koppen. ONT vergrootte na een half uur de marge weer tot twee doelpunten. Met een mooi “stiffie” scoorde Mario Dekker.

Na rust werd er aan ONT zijde volop gewisseld. Waar dat wel eens een negatieve invloed op het spel wil hebben was daar bij ONT dit keer niks van te merken. Het tempo bleef hoog en tussen de 64e en 76e minuut liep ONT uit naar een 6-1 voorsprong. Jasper Drenthe, na een steekpassje van Teake van der Hoek, nogmaals Drenthe, nu uit een passje van Thomas van der Lei en Van der Lei uit een dieptepass van Nico de Jong waren de doelpuntenmakers. Bant scoorde nog tegen via Johan Kramer waarna Patrick Fiene uit een voorzet van Van der Lei de eindstand op 7-2 bepaalde.

Een nuttige oefenpartij voor ONT die trainer Dennis Stuiver ook wel tevreden stemde. Stuiver ziet zijn team steeds meer spelelementen als vanzelf oppakken en kan daardoor aandacht schenken aan “volgende stappen” in wat de trainer wil. Dat de competitie door de winter even stil ligt komt in dat kader goed uit. Pluspunt bij ONT was de rentree van Marten Zantema. De ONT middenvelder slaagde er in zijn achillespees in één jaar drie keer af te scheuren. Na een lange revalidatie is Zantema nu dus weer op de weg terug.