ONT met overpeinzingen de winterstop in

1 - 2

RWF 1

18 december 2012 20:30

OPEINDE - Afgelopen vrijdag verloor ONT een oefenwedstrijd tegen 1e klasser Balk met 6-7. Gisteravond werd opnieuw met één doelpunt verschil verloren. Nu was derde klasser RWF uit Frieschepalen met 1-2 te sterk.

ONT startte met vier basisspelers op de bank en de A junioren Wiebe Jeltema en Joey Tjeerdsma in de basis. Ook B selectie spelers Pier Ybema maakte weer zijn opwachting. De eerste helft kan worden samengevat als te gehaast en daardoor slordig aan ONT zijde. Voor de bal ook maar in de buurt van de ONT spitsen belandde was er al balverlies door een onzuiver pass. ONT kreeg daardoor nooit echt controle op de wedstrijd.

In de tweede helft bracht ONT trainer Dennis Stuiver de vier basisspelers in het elftal. Dat leek zich uit te betalen in iets meer rust in het team en controle over de wedstrijd. Maar toch moest ONT toezien dat RWF ONT doelman Rory Bruinja twee keer tot ingrijpen dwong. De doelman moest een vervelende hoge bal onder de lat wegtikken en een vlammend schot pareren. Het iets betere spel van in de 69e minuut tot de 1-0. Hielke Knippels zag een schot geblokt maar uit de rebound schuiverde Jasper Drenthe de bal beheerst binnen. Twee keer onnodig ONT balverlies in de laatste tien minuten en de daarop volgende twee succesvolle uitbraken van RWF brachten een 1-2 eindstand op het scorebord.