4 - 0

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

3 november 2012 14:30

Gerbers, J.

LEEUWARDEN - ONT slaagde er niet om na de 3-2 winst op Blauw Wit ’34 ook de tweede Leeuwarder ploeg aan de zegekar te binden. Leeuwarder Zwaluwen trakteerde ONT op een 4-0 nederlaag en daar was helemaal niets op af te dingen.

Omdat het hoofdveld van Leeuwarder Zwaluwen was afgekeurd werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. De weersomstandigheden waren overigens slecht. Gedurende de hele wedstrijd viel de regen met bakken uit de lucht.

Vanaf de aftrap zette de thuisploeg, met ex-ONT’er Sietse Jansm in de gelederen, ONT onder druk en dat leidde ook al snel tot kansen. ONT doelman Rory Bruinja behoedde ONT na negen minuten voor een achterstand door Sjorick Bootsma van scoren af te houden en even later pegelde Jelmer Bloembergen net naast. Toch kon een doelpunt niet uitblijven en dat kwam er dan ook na veertien minuten. Bij het uitverdedigen stapelde ONT fout op fout en daar profiteerde Bootsma van. De wedstrijd leek een kopie van die van vorige week tegen Blauw Wit ’34. Ook nu werd ONT het eerste half uur van het kastje naar de muur gestuurd. Het was aan doelman Bruinja en onnauwkeurigheid van de Leeuwarders te danken dat het bij 1-0 bleef. Bruinja belette Bootsma twee keer het scoren, Kerst Hofman schoot in vrije positie naast en Mark Kleefstra schoot de bal wild over het ONT doel. Pas de laatste tien minuten kroop ONT een beetje uit de schulp. Er werd wat verder van het doel verdedigd en er kwamen zelfs kansjes. De eerste was er voor Otto Kooi die met een mooie pass van Ariff Hussainali, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Oebele Twijnstra, op doelman Simon Skarey af mocht gaan. Net binnen of buiten het strafschopgebied tikte de Leeuwarder doelman de bal voor Kooi weg. Drie minuten voor rust belandde een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra voor de voeten van Thomas van der Lei die de bal net over de kruising van paal en lat schoot. En op slag voor rust schoot Kooi de bal uit een voorzet van Van der leid veel te slap in.

Waar ONT vorige week het aan het einde van de eerste helft ingezette offensief in de tweede helft kon voortzetten, gebeurde dat nu niet. Daar was Leeuwarder Zwaluwen verantwoordelijk voor. De thuisploeg was feller en scherper met een veel hoger baltempo en handelingssnelheid dan de Opeindenaren. Binnen een kwartier zat de wedstrijd op slot. In de 50e minuut scoorde Kerst Hofman uit een corner en na 60 minuten mocht Kleefstra geheel vrijstaand de 3-0 aantekenen. Voor ONT dreigde een grote nederlaag maar Bruinja redde nog een paar keer en Leeuwarder Zwaluwen liet gaandeweg de tweede helft de teugels ook wat vieren. Het gaf ONT de kans ietwat onder de druk van de Leeuwarders uit te komen. Bij vlagen kon aan de ONT supporters worden getoond dat er echt wel voetbal in de ploeg zit. Doelpunten leverde het voor ONT niet op. Jasper Drenthe zag een schot tot corner worden verwerkt en invaller Teake van der Hoek poeierde over na een combinatie met Danny Zijnstra. Maar een nieuwe ONT aanval leidde wel tot de vierde treffer van de thuisclub. Uit een voorzet werd de bal weggekopt waarna de bal met één pass bij Kleefstra belandde. De aanvoerder van Leeuwarder Zwaluwen had geen moeite 4-0 te scoren. Een eretreffer zat er voor ONT niet in hoewel daar nog wel twee kansen voor waren. Stefan Roffel schoot de bal in redelijk vrije positie over en doelman Skarey tikte de bal uit de kruising na een kopbal van Danny Zijnstra.

ONT blijft na negen wedstrijden op zes punten staan. Omdat de andere ploegen aan de onderkant van de ranglijst punten pakten wordt de positie van ONT er niet rooskleuriger op. Het is een open deur, maar om al niet voor de winterstop in een hopeloze positie te geraken zullen er de komende wedstrijden punten moeten worden gepakt. Dat zal dan vermoedelijk zonder aanvoerder Oebele Twijnstra moeten, die liep een zware enkelblessure op. Daarentegen keerde Teake van der Hoek terug van een enkelblessure en dat geeft ONT aanvallend weer wat meer inpulsen.

Zaterdag a.s. neemt ONT het thuis op tegen CVVO dat Blauw Wit ’34 met 5-0 van het veld joeg. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.