20'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

15 september 2012 14:30

Meints, J.

Na twee verloren wedstrijden reisde ONT af naar Easterein om te proberen de eerste punten van het seizoen binnen te gaan halen ten koste van SDS. Een enigszins gehavende tegenstander moest bestreden worden met good-old Marcel Tersptra in het doel. ONT voetbalde beter dan SDS, liet SDS tot tweemaal toe gelijk komen maar kon uiteindelijk toch met een 2-3 overwinning de eerste driepunter in de 2e klasse bijschrijven.

ONT startte uitstekend, alweer, en wist in de tweede serieuze aanval in de 3e minuut al op voorsprong te komen. Gevaar over rechts leverde een voorzet op van Danny Zijnstra, twee inzetten van Egbert Hulzinga strandden op keeper en lat maar Jasper Drenthe benutte de rebound. Een snelle voorsprong en dat leidde tot een beter voetballend ONT en een afwachtend SDS. Terwijl de toeschouwers wachtten op de tweede treffer van ONT, leidde een counter van SDS tot een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Waar keeper Terpstra een hoge voorzet verwachtte, schoot Erik Haitsma de bal laag en hard in bij de eerste paal: 1-1. ONT ging echter door met aanvallen en liet zich niet uit het veld slaan door de verrassende tegentreffer. Binnen enkele minuten wist keeper Jaap Toering Egbert Hulzinga van de gelijkmaker af te houden, maar de toegestane corner werd uiteindelijk via-via binnengeschoten door Jasper Drenthe: 1-2. Een nieuwe klap voor SDS, een mooie opsteker voor ONT dat voelde dat er wat te halen viel.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. ONT viel aan, SDS verweerde zich kranig en gokte op een counter. Voorin was een opvallende rol weggelegd voor de sleurende en sterke Teake van der Hoek. Teake zag schoten echter over en naast gaan, Hielke Knippels zag zijn harde vrije trap in twee instanties gestopt door de keeper en Egbert Hulzinga verzuimde alleen voor de keeper de wedstrijd op slot te gooien. Trainer Dennis Stuiver bracht Patrick Fiene en Thomas van der Lei voor Henk Bruinsma en Jasper Drenthe en hoopte met verse krachten op voetballende wijze het karwei alsnog af te maken. Dat leek te lukken toen Van der Hoek twee man passeerde en de kans voor open doel bood aan Fiene. De jonge aanvaller miste de bal en vergat de derde treffer binnen te tikken. Zoals vaak treedt dan een oude voetbalwet weer in werking en valt een treffer aan de andere zijde. SDS putte moed uit het uitblijven van de derde treffer van ONT en probeerde uit alle macht het tij te keren. Een voorzet van de linksbuiten werd verdedigd door Danny Zijnstra, maar zijn blok betekende een fraaie Schwalbe met bijbehorende schreeuwpartij en tot verbijstering van heel ONT een strafschop. Keeper Terpstra koos de verkeerde hoek, Harm Stremler schoot onberispelijk de 2-2 stand op het scorebord.

Met nog een kwartier te spelen oogde ONT opeens onrustig en leek SDS bloed te ruiken. Het spelbeeld veranderde echter weer snel, en ONT nam het initiatief weer in handen. Egbert Hulzinga brak door op links en zijn prima voorzet werd uitstekend ingeschoten door Van der Hoek. Wederom hield de keeper SDS in de strijd, maar de rebound die hij moest toestaan werd door Teake van der Hoek binnen gekopt; 2-3. Deze laatste klap kwam SDS uiteindelijk niet meer te boven, en de laatste 10 minuten werden vol overgave uitgespeeld. De eerste drie punten in de 2e klasse I zijn een feit en bieden samen met het vertoonde spel zicht op een positief vervolg van de competitie.

Komende zaterdag speelt ONT thuis tegen BCV, aanvang 14:30.