Rode kaart jonge ONT doelman en 1-4 verlies tegen HVB

Heerenveense Boys 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

8 september 2012 14:30

Fledderus, L

OPEINDE - ONT tegen Heerenveense Boys werd een gedenkwaardige wedstrijd. De thuisploeg gebruikte drie doelmannen. Eerste doelman Rory Bruinja viel geblesseerd uit waarna de 15 jarige invaller doelman Hedzer Hoekstra acht minuten voor tijd met onterecht rood van het veld werd gestuurd. Veldspeler Egbert Hulzinga maakte het duel daarna af als doelman. Overigens, op de 1-4 nederlaag was niet veel af te dingen.

ONT 1 speelde een prima eerste half uur tegen Heerenveense Boys (HVB). De bezoekers kwamen er niet aan te pas. Die prima fase leverde ONT maar één doelpunt op. Uit een voorzet van Gerrit-Jan Kooistra scoorde Egbert Hulzinga met een fraaie kopbal. Dat was na 18 minuten en toen had het al 2-0 moeten staan. Alleen vergat Jasper Drenthe na zeven minuten spelen de bal in het gapend lege doel van HVB te leggen. Uit de rebound die HVB doelman Peter Hoekstra toestond op een prima schot van Teake van der Hoek schoot Drenthe de bal over het doel. Omdat HVB het laatste kwartier van de eerste helft wat korter op de man ging spelen had ONT het heft niet meer echt in handen. Een strafschop hielp de bezoekers in het zadel. Jan-Jaap van Leeuwen maakte zes minuten voor rust geheel onnodig hands, Nico de Jong benutte de strafschop. Twee minuten later werd het zelfs 1-2. Oane Hornstra was met een kopbal uit een vrije trap de doelpuntenmaker.

De thee maakte van HVB een heel andere tegenstander dan voor rust. De combinaties gingen sneller, de duels waren krachtiger. ONT moest achteruit en slaagde er niet in het HVB spel te ontregelen. Toch waren er ook voor ONT nog wel kansjes. Hulzinga schoot hard naast en Drenthe zag een kopbal over het doel verdwijnen. Aan de andere kant slaagde een vrijstaande Ferdinand Bijma er niet in ONT doelman Bruinja te verschalken. Diezelfde Bruinja verliet tien minuten na rust geblesseerd het veld. Zijn vervanger was de pas 15 jarige Hedzer Hoekstra, ONT’s talentvolle B1 doelman. En die zal zijn debuut nooit vergeten. Eerst moest de jonge doelman een derde treffer van HVB toestaan en acht minuten voor tijd kon Hoekstra met rood van het veld. De ONT doelman hield met een prima redding Gabe-Teun Top van scoren af. De verder prima fluitende scheidsrechter Fledderus uit Steenwijk was het spoor even bijster en beloonde de onopzettelijke buiteling van Top met een strafschop en gaf de ONT doelman rood. Hulzinga werd ONT’s derde doelman van de dag. Op de strafschop van De Jong was hij kansloos.

Het bleef bij 1-4. Een eindstand die HVB trainer Marius Hendriks na afloop te hoog uitgevallen en dus geflatteerd noemde. Niet dat ONT daar wat aan had, maar er kon wel terug worden gezien op een aardige partij. Dat het geroutineerde HVB de wedstrijd naar zich toe trok en de drie punten mee nam is geen schande. En het eerste half uur van de wedstrijd geeft voldoende houvast om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien. ONT speelt zaterdag uit tegen SDS, aanvang 14.30 uur.