2 - 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

1 september 2012 14:30

Hooijenga, DT

DAMWOUDE - ONT leed in de eerste competitiewedstrijd een 2-1 nederlaag tegen Broekster Boys. Een onnodige nederlaag, twee keer balverlies leidde tot twee doelpunten van de tegenpartij. De aansluitingstreffer vlak voor tijd viel te laat om nog een punt uit het vuur te slepen.

ONT startte de competitie vanuit een aardige oefencampagne. Er was dan wel een uitschakeling in de beker, maar het spel dat ONT trainer Dennis Stuiver wil spelen werd wel steeds meer en beter zichtbaar. En stond de oefenmeester de eerste wedstrijden aan de zijlijn het team heftig aanwijzingen te geven, in latere wedstrijden coachten de spelers elkaar en hoefde Stuiver minder vaak uit de dug-out.

Tegen Broeksters Boys debuteerden Ariff Husainali (ex v.v. Drachen) en Jurre van der Woude (ex SC Boornbergum) in competitieverband voor ONT. Andere nieuwelingen, Teake van der Hoek en Patrick Fiene (beide van SC Boornbergum) begonnen op de bank maar vielen later wel in. Broekster Boys sprak zich vóór het seizoen uit voor een prijs te gaan, het kampioenschap of een periodetitel. Dus stond het jonge en onervaren ONT, wat te denken van een middenveld met spelers van 17, 19 en 20 jaar, tegenover een gedreven Broekster Boys. Het moet gezegd, in de eerste helft deed ONT het goed. In de bestuurskamer viel het woord “saai” over de eerste helft. ONT trainer Dennis Stuiver vatte dat op als een compliment: “Dan hebben wij het spel van Broekster Boys voldoende ontregeld. Wij hebben hen bewust wat opgevangen, want erg vooruit spelen tegen deze ploeg zou veel te link zijn geweest.” Het spel in de eerste helft was vooral middenveld spel en dat is inderdaad niet erg spectaculair. Toch kregen beide teams kansen. Zo volleerde de immer nadrukkelijk aanwezige Stephan Overkempe de bal recht op ONT doelman Rein Ybema en deed Henk Bruinsma dat namens ONT op het lichaam van een tegenstander. Voor de thuisclub mocht Eelco Bijlstra alleen op Ybema af toen heel ONT wachtte op het over de zijlijn spelen van de bal in verband met een blessure. De ONT doelman voorkwam een onsportieve voorsprong van de thuisclub. Ybema  hield Bijlstra later in een één op één situatie nogmaals van scoren af. De beste kans voor ONT was voor Hielke Knippels. Weggestuurd met een heerlijk pass van Husainali verscheen Knippels oog in oog met doelman Erik Krol. Maar waar een balletje binnenkant voet over de doelman doeltreffend was geweest besloot Knippels tot een schot. En dat ging ver naast.

Ondanks de kansen voor Broekster Boys stond het verdedigend toch wel aardig bij ONT. Oebele Twijnstra dichtte de gaten terwijl Ariff Husainali veelal de verbindingsman naar het middenveld was. De beide vleugelverdedigers Jaap-Jan van Leeuwen en Jurre van der Woude hadden het niet gemakkelijk met hun opponenten, maar deden het naar behoren. En ONT doelman Rein Ybema keepte een goede wedstrijd met een paar prima reddingen.

In de tweede helft raakte ONT vrij snel de grip op het middenveld kwijt. Toch was er in de 58e minuut voor ONT nog een goede kans. Uit een corner van Thomas van der Lei kopte Jasper Drenthe de bal in, maar de inzet was te zacht. Aan de andere kant roeide Tjalling van der Meulen een eigenlijk niet te missen bal over het ONT doel. Het bleek uitstel van executie. ONT slaagde er niet in om de thuisclub van de eigen goal te houden. In de 65e minuut leidde dat tot de openingstreffer. Het lukte ONT niet in om de bal weg te werken en Remco Kooistra passeerde Ybema met een schot in de lange hoek. Negen minuten voor tijd was er een beste kans voor ONT op de gelijkmaker. Uit een corner van Stefan Roffel kopte Jaap-Jan van Leeuwen de bal fraai richting verre hoek, maar de bal verdween over de kruising van paal en lat. Vijf minuten voor tijd strafte Overkempe balverlies van ONT af. Overkempe kwam oog in oog met Ybema en scoorde. ONT bleef na de 2-0 wel vechten voor een beter resultaat. Invaller Teake van der Hoek zorgde voor onrust bij de thuisclub en uiteindelijk bereidde Van der Hoek ONT’s tegentreffer voor. Hielke Knippels was de afmaker. Voor ONT bleek de tijd te kort om nog een tweede treffer te produceren.

Het competitiedebuut van het vernieuwde en verjongde ONT leverde een verliespartij op. Maar er zijn genoeg aanknopingspunten om positief naar de toekomst te kijken. Zaterdag a.s. speelt ONT thuis tegen Heerenveense Boys, opnieuw een zware tegenstander. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.