86'

Mannen KNVB beker Amateurs poule, 1, Groep 1 09

25 augustus 2012 14:30

Meints, J.

OPEINDE - ONT 1 won twee keer met ruime cijfers in de bekerstrijd, 1-5 tegen The Knickerbockers en gisteren met 8-1 tegen SC Kootstertille. En toch was dat niet genoeg om eerste te worden in de poule. De oorzaak was de knullig verloren thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum. Omdat de Dokkumers zaterdag wonnen van The Knickerbockers gaat Be Quick Dokkum door naar de volgende ronde.

De opdracht voor het team van ONT coach Dennis Stuiver was duidelijk; zelf winnen en dan maar hopen dat Be Quick Dokkum zou verliezen van The Knickerbockers. Zelf winnen deed ONT. SC Kootstertille werd met een 8-1 nederlaag naar huis gestuurd. Maar in Dokkum werd niet meegewerkt om ONT een ronde verder te helpen. Be Quick Dokkum won met 1-0 van de studenten uit Groningen en dus is het bekervoetbal voor ONT over. En dat is wel even wennen, want het was voor het laatst in het seizoen 2008-2009 dat ONT al in de poulefase werd uitgeschakeld.

ONT startte overtuigend want al na welgeteld 58 seconden stond de 1-0 op het scorebord. Maar net zo goed had het twintig tellen later ook 1-1 kunnen zijn. Menno Bosma volleerde de bal uit een voorzet, alleen deed dat recht op ONT doelman Rein Ybema af. Al snel was duidelijk dat ONT niet veel te duchten zou krijgen van vierde klasser SC Kootstertille. Na twintig minuten was het 3-0 en was de partij gespeeld. Omdat ONT slordig speelde werd de score niet opgevoerd en net voor de pauze kon Lammert Huisman zelfs een doelpunt voor de bezoekers aantekenen. Na een corner kreeg ONT de bal niet uit het doelgebied en na een heuse scrimmage rolde de bal over de doellijn van ONT.

In de tweede helft rammelden de bezoekers nog één keer aan de ONT poort toen Fokke de Vries het ONT doel onder vuur nam. Rein Ybema redde bekwaam. ONT kwam verder niet meer in de problemen en kon de score uitbouwen. Uiteindelijke scoorde ONT in de tweede helft nog vijf keer wat een 8-1 eindstand opleverde. Met wat meer nauwkeurigheid was een einduitslag in de dubbele cijfers goed mogelijk geweest. Maar ondanks een niet aandringende tegenstander ging er met regelmaat iets mis in de passing.

86. 8-1 Danny Zijnstra, assist Jasper Drenthe

Het was dus wel de wedstrijd van Otto Kooi die vier keer scoorde en twee keer een assist had.

Zaterdag a.s. begint voor ONT de competitie met een uitwedstrijd tegen Broekster Boys. Dan pas zal duidelijk zijn waar ONT staat. Het inpassen van een aantal nieuwe spelers en het toepassen van een andere spelstijl kost tijd. Wonderen mogen niet direct worden verwacht en daarbij mag een start tegen Broekster Boys en daarna een thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys als zwaar worden bestempeld.

De aftrap in Damwoude is volgende week om 14.30 uur.