ONT oefent naar 2-2 tegen Zwaagwesteinde Za 1

Zwaagwesteinde 1

50'
Assist: Mario Dekker

11 augustus 2012 14:30

OPEINDE - De late vakanties zal voor veel voetbalverenigingen betekenen dat er gewerkt moet worden met uitgeholde selecties. Bij ONT is dat niet anders. ONT coach Dennis Stuiver kon voor de oefenwedstrijd tegen Zwaagwesteinde beschikken over elf spelers van zijn selectie. En die elf zagen een 2-0 voorsprong wegsmelten tot een 2-2 gelijk spel.

Het is vakantietijd en dat is merkbaar bij voetbalverenigingen. Waar je je oor ook te luister legt, het is overal hetzelfde. Spelers zijn op vakantie, gaan op vakantie of komen terug van vakantie. De meeste verenigingen zullen pas bij de start van het seizoen alle selectiespelers beschikbaar hebben. Bij ONT is dat niet anders. De ONT A selectie bestaat uit 24 spelers en daarvan waren er zaterdag tegen Zwaagwesteinde elf beschikbaar. B selectie spelers Albert Jansma en Pieter Ytzen Tjeerdsma zorgden voor bezetting van de reservebank.

De eerste helft kenmerkte zich door het beeld dat beide teams wilden voetballen. De lange bal kwam alleen te voorschijn als de situatie daar ook om vroeg. Het leidde wel tot voornamelijk spel op het midden veld met voor beide teams weinig doelkansen. Zwaagwesteinde had er één maar die werd verijdeld door ONT doelman Rein Ybema. Voor ONT had Hielke Knippels een goede kans. Uit een pass van Nico de Jong schoot Knippels in de handen van de doelman van Zwaagwesteinde.

In de tweede helft bepaalde ONT een flinke tijd het spel. Dat leverde een 2-0 voorsprong op. Na vijf minuten doelpuntte Oebele Twijnstra uit een vrije trap van Henk Bruinsma. En een half uur voor tijd verdubbelde Thomas van der Lei de voorsprong. Een ingooi van Ariff Hussainali werd met het hoofd verlengd door Mario Dekker waarna Van der Lei de bal met links in het kruis joeg. ONT moest daarna met tien man verder omdat twee spelers niet verder konden en de reserves op waren. Een vermoeid ONT moest toestaan dat de bezoekers twee keer scoorden en er dus een 2-2 eindstand op het scorebord stond.

Dinsdag, 14 augustus a.s., oefent ONT thuis tegen Harlingen. Aanvang 20.00 uur.