ONTnieuws zondag 11 december 2016. Update 2, 13.10 uur. ONT wint voor vierde keer op rij!

11 december 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. ONT wint voor vierde keer op rij!
RYPTSJERK - ONT gaat met een goed gevoel de winterstop in. Na overwinningen op Rottevalle, Anjum en Minnertsga, volgde zaterdag een 0-3 winst tegen Rijperkerk. Heel gemakkelijk ging dat niet. ONT kneep de handen dicht met een 0-0 ruststand om in de tweede helft het verschil te maken.

Lees verder.

Update 1.
Wat gebeurde er gisteren op de velden?
ONT 5 speelde in Roden tegen ONR 5. Dat werd geen succes, het werd een 8-3 nederlaag. ONT 5 had de pech dat ONR 2 en ONR 3 vrijwaren en de tegenstander daar gebruik van maakte. Een 5-0 ruststand was het gevolg. De tweede helft kreeg ONT 5 wat meer ruimte, speelde zelf feller waardoor de tweede 45 minuten op 3-3 werden afgesloten. Dat is dan toch wel weer netjes.

Door blessureleed bij andere ONT teams (ONT 4 moest aanvullen) en afzeggingen in het eigen team speelden ONT 4 niet.

ONT 3 kreeg de nummer twee VEV ’67 4 op bezoek. Ondanks een prima wedstrijd werd er met 3-5 verloren van een gemakkelijk scorende tegenstander. Invaller doelman Siebe Kooistra (en normaal veldspeler) kon daar niet veel doen, die voorkwam een grotere nederlaag met en paar prima reddingen.

ONT 2 leek na 45 minuten en een 2-0 voorsprong op rozen te zitten tegen een wel blaffende maar niet bijtende tegenstander Be Quick Dokkum 2. Dat veranderde in de tweede helft. ONT 2 had niet direct antwoord op enkele omzettingen bij de tegenstander en liep al snel tegen een tegendoelpunt aan. Lang bleef het bij 2-1, maar een strafschop niet ver voor tijd gooide roet in het eten; 2-2. Het puntje zorgde er wel voor dat ONT 2 niet als nummer laatst de winterstop in gaat. Die ‘eer’ is voor Broekster Boys 2. Niet onvermeld mag blijven de wereldgoal die Rudolf Smedinga scoorde. Rudolf onderschepte niet ver voor de vijandelijke zestien een bal, week uit richting zijlijn om daarna de bal over de doelman in de verre hoek te stiften!

Ook bij ONT 1 was het ‘stiffiesdag’. Teake van der Hoek probeerde het drie keer waarvan één keer succesvol. Dat was ONT’s tweede doelpunt in een pittige strijd tegen Rijperkerk. Uiteindelijk werd het 0-3 en gaat ONT 1 met vier overwinningen op rij (doelcijfers 10 voor en 1 tegen) met een goed gevoel de winterstop in. Later vandaag een verslag.

'Wat gebeurde er' volgt in de loop van de morgen.

Wat er gisteren gebeurde op de velden bij de jeugd en de senioren volgt in de loop van de morgen.