ONTnieuws zondag 27 november 2016. Update 2, 13.55 uur. Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de ONT Vrouwen.

27 november 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de ONT Vrouwen.
ST ONT/ROTTEVALLE VR 1 heeft gisteren met 2 – 0 gewonnen van De Lauwers VR 1. Het was éénrichtingsverkeer, maar paal en lat én de keepster van de tegenpartij stonden een (veel) hogere score in de weg.

ST ONT/ROTTEVALLE VR 2 werd vrijdagavond laat helaas nog afgelast, omdat onze tegenstanders te weinig spelers op de been konden brengen.

Trainer/coach
Wiebren de Jong

Update 1. ONT temt voorhoede Anjum en wint met 3-0.
OPEINDE - ONT slaagde er zaterdag in de veel scorende voorhoede van Anjum het zwijgen op te leggen. Uit het ruime aantal kansen dat ONT zelf creëerde werden maar drie doelpunten gemaakt. En zo stond er na 90 minuten een verdiende 3-0 eindstand op het scorebord.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Een mooie zaterdagmorgen op Sportpark Douwekamp met aan het begin een beetje mist en daar waar de zon (nog) niet op het veld scheen behoorlijk frisjes. De rijp op de velden verdwijnt langzamerhand en er kan prima worden gevoetbald, ook het B-veld ligt er keurig bij.

Vanwege het drukke programma trappen de mannen van JO13-2 op het A-veld al vroeg af tegen Boornbergum JO13-1G. Een blijkbaar zijn ze inderdaad nog niet goed wakker want binnen enkele minuten staat het 0-1 voor Boornbergum. Na een verder gelijk opgaande strijd staat het bij rust nog altijd 0-1 en ook in de 2e helft wordt er niet meer gescoord, eindstand 0-1.

Op het C-veld is de spanning goed te voelen wanneer de JO11-2 om 09.00 aftrapt tegen VEV'67 JO11-4, bij winst hebben we een 1e najaarskampioen ! Na een voorzichtig 'aftastend' begin staat het bij rust 2-1 voor ONT. Na rust maakt VEV gelijk , het zal toch niet gebeuren...? Onze mannen gaan er flink tegenaan en lopen verder uit tot 6-2 en dus is ONT JO11-1 kampioen, gefeliciteerd mannen !!! Er zal vast nog een uitgebreid verslag van de wedstrijd en de feestvreugde volgen door het technische kader.

Tegelijkertijd speelt daarnaast de JO11-1 tegen Kootstertille, ook zij kunnen nog kampioen worden wanneer er vandaag wordt gewonnen én komende week de naaste concurrent TFS uit wordt verslagen. Een behoorlijke klus; vandaag wordt een eerste stap gemaakt, na een ruststand van 3-2 is de eindstand in een spannende wedstrijd 5-3. Veel succes en plezier volgende week bij de wedstrijd tegen SVH/TFS in Drachtstercpmpagnie.

Hierna spelen de JO9-2 in een leuke spannende wedstrijd gelijk tegen Drachtster Boys JO9-3: 1-1 en de JO9-3 tegen Feanstars JO9-3 spelen ook gelijk in een leuke wedstrijd met lekker veel doelpunten: 5-5.

Op het A-veld begint ondertussen de wedstrijd van de JO17-1 tegen SWZ Boso Sneek JO17-2, een naaste concurrent op de ranglijst, dus een zogenaamde 6 punten wedstrijd. Onze mannen beginnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd en laten zich niet afleiden door het wat fysiekere spel van SWZ Boso Sneek en creëren door prima voetbal een aantal prachtige kansen die helaas niet worden benut. SWZ Boso Sneek komt er eigenlijk niet aan te pas. Laat in de 1e helft valt er toch een doelpunt voor ONT na een mooie actie in het strafschopgebied, terechte ruststand 1-0.

In de 2e helft begint ONT erg (te?) voorzichtig en laat zich door de 2 snelle en sterke spitsen van SWZ Boso Sneek een aantal keren verassen; na 5 minuten staat het 1-1 en na 10 minuten is het ineens 1-2 doordat de keeper te laat bij de bal is en in zijn actie de spits van SWZ Boso Sneek neerhaalt. De penalty wordt niet gemist. Er volgt een pittige strijd waarbij ONT probeert in de 16 van SWZ Boso Sneek te komen en SWZ Boso Sneek alles uit de kast trekt om het spel van ONT te dwarsbomen. In het slotakkoord ziet SWZ Boso Sneek kans om via een counter de 1-3 te scoren wat tevens de eindstand is; zo zie je maar weer eens dat niet altijd de best voetballende ploeg hoeft te winnen. Jammer jongens maar gewoon op dezelfde manier door blijven gaan, uiteindelijk zal dit uitbetalen in leuk(er) voetbal én in punten.

Ondertussen speelt de JO15-3 op het B-veld tegen V en V '68; helaas is deze tegenstander vandaag een maatje te groot, na een 0-4 ruststand wordt het uiteindelijk 1-5.

Op het C-veld kan de JO9-5 tegen de JO9-2 van Oerterp weinig uitrichten, na een ruststand van 0-6 staat na 2x 20 min 0-15 op het briefje van de scheidrechter.

De meiden van MO11-1 doen het een stuk beter tegen BCV MO11-2; na een ruststand van 6-0 wordt het uiteindelijk 11-0 voor de meiden van ONT.

Hierna spelen de jongedames van MO15-1 tegen Blauw Wit '34 MO15-2; onze MO15-3 heeft weinig moeite met de dames uit Ljouwert, na een ruststand van 4-0 wordt het uiteindelijk 5-1.

Wat later in de middag speelt om 14.00u de JO17-2 tegen de mannen van Pelikaan S JO17-1G de laatste jeugdwedstrijd vandaag op Douwekamp. De 1e helft is duidelijk voor ONT wat resulteert in een 2-0 ruststand; in de 2e helft komen de Pelikanen terug tot 2-1 en wordt er flink geduelleerd, ONT JO17-2 weet stand te houden, eindstand 2-1.

Niet alleen thuis maar ook uit kampioenen! Naast de JO11-2 zijn ook de mannen van JO13-3 kampioen geworden;  uit wordt hekkesluiter ONB met 1-8 verslagen waardoor vandaag ook ONT JO13-3 najaarskampioen is geworden, van harte gefeliciteerd mannen !!!!

Peter Bakker
ONT Jeugdcommissie

Senioren heren
Was het een paar weken geleden een keer nul punten uit vijf wedstrijden, gisteren was het twaalf punten uit vijf wedstrijden. Het kan verkeren. De enige verliespartij kwam op het conto van ONT 2. De mannen verloren met 0-3 van een geroutineerd en beter ACV 4. Na een 0-1 ruststand had ONT 2 goede kansen op de gelijkmaker. Die kwam er niet waarna de Assenaren de partij rustig naar 0-3 uitspeelden.

ONT 5 speelde uit bij De Griffioen 4. Na een 1-0 ruststand werd er met 1-3 gewonnen. De prima trainingsarbeid betaalde zich eindelijk uit. De rode lantaarn werd overgedragen aan ONR 5.

Nummer laatst op de ranglijst ONT 4 slaagde er in het veel hoger geplaatste FC Grootegast 3 met 3-1 te verslaan. Na een 2-1 ruststand probeerden de gasten de gelijkmaker te forceren en daar profiteerde ONT 4 van.

ONT 3 kreeg een geroutineerd Friese Boys 2 als tegenstander. En dat werd een wedstrijd met een spectaculair scoreverloop. ONT zette een 2-3 achterstand om in een 5-3 voorsprong waarna de partij in 5-4 eindigde.

ONT 1 nam het op tegen Anjum 1 en dat was de ploeg die (op één team na) de meeste goals scoorde in District Noord van de KNVB. En die ploeg kwam niet tot scoren. Het werd een 3-0 overwinning voor ONT. In de loop van vandaag een verslag.

Foto's en wedstrijdverslagen
Er zijn foto's van wedstrijden en wedtrijdverslagen van gisteren aangeleverd. Die komen morgen op de site.