ONTnieuws zondag 23 oktober 2016. Update 1, 12.40 uur. ONT maakt het hoofdklasser VV Heerenveen erg lastig.

23 oktober 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT maakt het hoofdklasser VV Heerenveen erg lastig.
OPEINDE - Het bekeravontuur van ONT eindigde zaterdagavond al in de eerste knock-out ronde. Maar knock-out ging ONT zeker niet tegen VV Heerenveen. Het werd een alleszins acceptabele 0-2 nederlaag tegen de hoofdklasser.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Een inhaal/ beker programma met een aantal leuke wedstrijden op het programma.

ONT JO13-1 - De Sweach JO13-1d
Een leuke wedstrijd die ook nog spannend is. Halverwege de eerste helft komt ONT op voorsprong en weet deze lang vast te houden.  De Sweach een iets beter spelende ploeg komt pas laat in de tweede helft op een 1-1 en 5 minuten voor tijd op 1-2. Dit weet ONT niet meer gelijk te trekken en bekert De Sweach verder. De bedachte tactiek van trainer Wiebe werkte  goed en werd goed uitgevoerd door zijn spelers.

ONT JO11-4 - Noordbergum JO11-2
Een gelijk opgaande 1e helft, met iets meer voordeel van Noordbergum, ruststand 2-3. Na de rust komt Noordbergum sterk uit de kleedkamers en lopen uit naar een 2-5 ONT kon niet veel terug doen en ook dit team is uit de beker

ONT JO11-3 - Rottevalle JO11-1G
Meteen komt Rottevalle op 0-1 maar ONT komt sterk terug, Thijs scoort de 1-1 tevens de ruststand. Direct na rust komt Rottevalle op 1-2 maar opnieuw maakt Thijs snel de gelijkmaker. Daarna was het er op en er over en liep ONT uit naar 5-2. Door 2 blessures van Rottevalle is de wedstrijd eerder beëindigd. Eindelijk een thuisoverwinning vandaag voor ONT.

ONT JO17-1 - Roden JO17-1
De mannen van ONT konden de borst maar nat maken tegen de hoofdklasser uit Roden. De eerste helft werd meteen al duidelijk dat Roden de beter ploeg was. Ondanks dit deed ONT wat ze konden maar was het veel tegenhouden, zelf kwamen zijn niet aan voetballen toe. Halverwege komt Roden dan ook op een 0-1 voorsprong. Daarna kon ONT zich toch richting het doel van Roden begeven en hadden waar nog een kans. De tweede helft kwam ONT sterker uit de kleedkamer en kwam meer aan voetballen toe maar Roden heeft goede voetballers in het team en kwamen op een 0-2. ONT liet de moed niet zakken en gingen er voor. Door een mooie aanval van ONT komen ze op een 1-2. ONT begon zelf aan te dringen maar helaas bleef de stand op een 1-2.

ONT-JO9-3 - Jistrum JO9-1g
Een zeer spannende wedstrijd ruststand 4-2. Na rust komt Jistrum sterk uit de kleedkamers en wordt het 5-5. Na een penalty serie van 4-7 gaat Jistrum door in de beker.

ONT MO13-1d - Drogeham MO13-1d
Een wedstrijd met een sterker Drogeham wat een ruststand opleverde van 1-2 . ONT probeerde dit in de tweede helft om te buigen maar dit lukte niet. Een sterker Drogeham liep uit naar 1-4 en was de wedstrijd beslist.

De Jeugdcommissie

Senioren Vrouwen
ST v.v. ONT/v.v. Rottevalle VR 1 speelde de uitwedstrijd tegen VIOD VR 3 en wist deze met 1 – 6 te winnen.  De les van vorige week (‘zonder een goede wedstrijdinstelling is iedere tegenstander moeilijk te bespelen’) was geleerd: met een goede instelling werd aan de wedstrijd begonnen en niet zonder resultaat! Al vrij snel werd een voorsprong van 0 – 2 verkregen door doelpunten van respectievelijk Nynke ( assist Femke) en Sytske (assist Nynke). Wie dacht dat hiermee de voorsprong snel en regelmatig zou worden uitgebouwd kwam bedrogen uit. We gingen vervolgens in hetzelfde langzame tempo als onze tegenstander spelen. Wel werd het voor rust nog 0 – 3 door een doelpunt van Riepkje (assist Sytske).

Tijdens de rust erkende een ieder dat we energieker de tweede helft moesten spelen. Het was echter VIOD dat in de tweede helft het eerste doelpunt maakte waardoor de stand op 1 – 3 kwam. Door menig hoofd ging de gedacht: ”Het zal ons toch niet weer gebeuren dat we een 3 – 0 voorsprong uit handen laten glippen?”.  Gelukkig maakte Nynke vrij snel de 1 – 4 (assist Sytske) waarna vervolgens Jamilly met twee doelpunten (assist Jessica en wederom Sytske) de eindstand op 1 – 6 bepaalde.  We blijven door dit resultaat op de ranglijst stijgen en staan nu op de derde plaats met 12 punten uit vijf wedstrijden.

Wiebren de Jong

Senioren Heren
ONT 4 speelde voor de competitie uit tegen Opende 3. En daar, net over de grens, werd met 3-2 verloren. ONT 4 kwam terug van een 3-0 achterstand, maar verder dan 3-2 kwam het niet. En dat lag mede aan het missen van enkele 100% kansen.

ONT 2 speelde voor de beker thuis tegen Bergum 2. En dat was een niet te onderschatten team; koploper in de reserve 2e klasse met 21 punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van 34-8. ONT 2 had in het eerste gedeelte van de wedstrijd moeilijk met de middenveldbezetting van de Bergumers. Het was aan doelman Hedzer Hoekstra te danken dat Bergum 2 niet scoorde. In de tweede helft stelde ONT 2 orde op zaken door uit een paar prima aanvallen fraai te scoren. Eindstand 4-1 en door in de beker.

Door in de beker lukte ONT 1 niet. Tegen hoofdklasser VV Heerenveen werd met 0-2 verloren. Dat was een zeer acceptabel verlies. In de loop van vandaag een verslag.