ONTnieuws zondag 16 oktober 2016. Update 2, 17.55 uur. Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de jeugd?

16 oktober 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de jeugd?
Er werd ook gisteren weer door de jeugd gevoetbald op sportpark Douwekamp. Zo waren er om 09.00u drie wedstrijden. De JO13-1 begon op veld B en op veld C stonden de JO9-4 en JO9-5 klaar voor de aftrap. Het was een heerlijk voetbalweertje met een zonnetje dat met moeite af en toe door de bewolking heen kwam.

De D1 speelde tegen Rottevalle JO13-1 een goede wedstrijd die onder leiding stond van Jacob van Dijk. De eerste helft creëerde het team voldoende kansen om op een ruime voorsprong te komen. Echter verzuimde ONT dit. Wel ging het team verdiend met 1-0 de kleedkamer in. De tweede helft werd het goede voetbal vooral vervangen door werkvoetbal. Hierdoor stond het team meer onder druk en kreeg ook Rottevalle zo zijn kansen. Echter het was ONT die op een bevrijdende 2-0 kwam. Rottevalle gaf zich niet gewonnen en bleef proberen. Hierdoor deden zij nog wel iets terug en kwamen ze op 2-1. Het was gelukkig ONT die aan het langste eind trok en won met 3-1. De drie punten bleven thuis!

De JO9-4 won onder leiding van scheidsrechter Rutmer Dam met 7-4 van ONB JO9-3.
De JO9-5 verloor met 1-7 van Rottevalle JO9-1. Deze wedstrijd werd gefloten door Wietze Klaver.

Om 09.30u was het de beurt aan de JO19-1 van Arend de Boer. Zij speelden tegen Drachtster Boys JO19-2. Het team begon prima aan de wedstrijd. Het ging gelijk op en ONT had blij vlagen zelfs het betere van het spel. Ook de score ging gelijk op. Na de 1-1 was het ONT die vervolgens het meest ongelukkig was en tot 1-3 op achterstand kwam. Dat was het moment dat ONT er niet meer aan te pas kwam. Na de rus was het DB die de score al snel uitbouwde tot 1-4. Daarmee lieten zij zien dat ze de sterkere van de twee teams waren. Eindstand: 1-5

De JO11-2 van leider Tjeerd Leistra werd op scherp gezet. Nadat ze de vorige wedstrijd ruim hadden gewonnen moesten ze nu aantreden tegen RWF JO11-2. De wedstrijd startte om 10.00u en stond onder leiding van Izaak Zijnstra. Beide ploegen draaien bovenin mee. Na een goede wedstrijdbespreking was het tijd om het veld op te gaan. Met de rust was het 5-0 voor de mannen van ONT. Het leek daarmee ook deze week makkelijk te gaan. Na de rust gingen de mannen door en bouwden de score uit tot een 9-1 voorsprong.

Verdere uitslagen:
JO15-1 - SJO Jong Harkema JO15-2 / eindstand 6-0
JO15-3 - Drachtster Boys JO15-6 / eindstand 2-3

Jeugdcommissie v.v. ONT

Update 1. Team ONT bindt Wykels Hallum aan zegekar.
OPEINDE - “Help elkaar” is een aansporing van ONT trainer Uilke Damstra die regelmatig uit de ONT dug-out is te horen. Dat elkaar helpen was zaterdag tegen Wykels Hallum wel de basis voor de 2-1 overwinning. Op basis van teamgeest en inzet bleven de drie punten in Opeinde.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren Vrouwen
ST v.v. ONT/v.v. Rottevalle VR 1 heeft de uitwedstrijd tegen GSVV VR 1 met 6-3 gewonnen.  Na een vlot verkregen voorsprong in de 11e minuut  1-0 (doelpunt Sietske, assist Riepkje), liep het binnen het half uur uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong: 2-0 doelpunt Willeke, na een assist na Nynke en 3-0 door Riepkje na een assist van Johanna. Vooral toen sloop gemakzucht in het team wat nog voor de pauze resulteerde in de 3 – 2.  De dames beloofden tijdens de rust beterschap, maar direct na rust werd het zelfs 3-3. Gelukkig maakte Nynke na een assist van Willeke binnen een minuut 4-3.  Na dit doelpunt was het verzet van GSVV gebroken en liep ST v.v. ONT/v.v. Rottevalle via doelpunten van Sietske (assist Nynke) en Johanna (assist Riepkje) uit naar 6-3. Dit werd tevens de eindstand. Grootste les van deze wedstrijd: coachen heeft geen enkele zin wanneer er niet met de juiste wedstrijdinstelling wordt gespeeld. Gelukkig heeft het ontbreken van deze basishouding geen onnodig puntverlies opgeleverd.

ST v.v. ONT/v.v. Rottevalle VR 2 speelde de uitwedstrijd tegen ST Roden/Nieuw Roden VR 2. Aangevuld met twee meisjes van de MO 15 en onder begeleiding van Peter Weersma werd energiek aan de wedstrijd begonnen. Helaas kon keepster Anneke na de warming – up wegens een liesblessure toch niet aan de wedstrijd beginnen. Jamilly werd gelegenheidskeepster. De eerste helft werd met verdienstelijk spel met een 1-0 achterstand afgesloten. Na de rust gingen na de 2-0 de kopjes enigszins naar beneden en werd het een regelmatige 5-0 nederlaag. Toch was interim coach Peter Weersma tevreden over de instelling waarmee werd gespeeld

Wiebren de Jong

Senioren Heren
Veel goals waren er te zien bij ONT 5 tegen Rottevalle 4. Na 90 minuten was 4-4 de eindstand. Al in de 1e minuut was het 0-1 en pas in de laatste minuut stelde ONT het eerste punt in de competitie veilig door een strafschop te benutten.

ONT leider Johannes de Jong was trotst op zijn team dat hard werkte maar een 3-0 nederlaag niet kon voorkomen tegen de Lauwers 2. Conclusie Johannes: ‘de fitheid van de tegenstander beslist de wedstrijd.”

ONT 3 liep zware averij op tegen Grijpskerk 2. En dan gaat het niet alleen om de 7-0 nederlaag maar ook om de blessure die doelman Rein Ybema opliep; gebroken ellepijp. Sterkte en beterschap Rein!

Oranje Nassau 2 was een paar maatjes te groot voor ONT 2. De Groningers voetbalden zich gemakkelijk naar 0-2 waarna ONT 2 met opportunisme en een benutte strafschop de aansluittreffer bereikte. Maar toen ON 2 1-3 maakte was het wel gebeurd.

Met een prima teamprestatie pakte ONT 1 een 2-1 overwinning tegen Wykels Hallum 1. In de loop van vandaag een verlag.