ONTnieuws zondag 9 oktober 2016. Update 1, 12.20 uur. ONT vergeet afspraken en verliest van WTOC.

9 oktober 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT vergeet afspraken en verliest van WTOC.OUDWOUDE - Wat ONT zaterdag op de mat legde in Oudwoude was ver onder de maat. Niks ten nadele van WTOC, want dat is gewoon een goede ploeg, maar met wat meer gogme had ONT de drie punten mee naar Opeinde genomen. Nu werd het, na een 0-1 voorsprong, een 2-1 nederlaag.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Een koude start van de dag maar toch prima voetbal weer en veel wedstrijden. Met het zonnetje er later bij, hadden de toeschouwers niks te klagen en kon er genoten worden van onze jeugdteams met zeer leuke wedstrijden.

ONT JO13-1 - JONG HARKEMA JO13-2
Een zeer spannende wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd zijn. In eerste helft komt de score op 2-0. Na de rust komt Harkema sterk uit de kleedkamers en brengt de score op 2-1. Dan is het tot het einde spannend met kansen voor beide teams maar ONT weet de winst over de streep te trekken.

ONT JO9-1 - JONG HARKEMA JO9-1
Een leuke wedstrijd waar ONT de eerste helft op voorsprong komt. Na de rust gaat ONT verder om de voorsprong uit te bouwen, naar 4-0 waarna Harkema nog iets terug deed en de 4-1 maakte.

ONT JO9-2 - BERGUM BCV JO9-3
Een sterk ONT wat leuk voetbalde. ONT speelt goed samen en heeft de tegenstander goed in de greep. Ruststand 4-0. Na de rust ook weer een sterk ONT en bouwde de score uit naar 7-0.

ONT MO13-1D - HARDEGARIJP MO13-1D
Na dat hier een grensrechter was geregeld, een wedstrijdbal en de vlaggen voor de grensrechters kunnen ze ook hier los. Ook hier heeft ONT het overwicht en gaan met een 4-0 de rust in. Na de rust wordt het toch een wat gelijkwaardigere wedstrijd en krijgt Hardegarijp kansen. Na een leuke pot voetbal wordt de eindstand 6-2.

ONT JO9-3 - OERTERP JO9-1
Hier ook weer een klinkende overwinning voor ONT. Met een ruststand van 3-0 wordt er naar rust ook door ONT weer prima gevoetbald en loopt ONT uit naar 5-0.

ONT JO9-6 - DRACHTSTER BOYS JO9-7
Een zeer spannende wedstrijd waar ONT de overwinning deze dag niet naar zich toe kon trekken. De eerste helft kwam ONT nog wel op voorsprong maar na de rust wist Drachtster Boys de overwinning naar zich toe te trekken. Eindstand 1-2.

ONT JO17-1 - BLAUW WIT'34 JO17-2
Op papier een zware tegenstander voor de jongens van ONT waar Anneke Jongsma het doel verdedigde i.v.m. de afwezigheid van Thimo. Tegen de verwachtingen in scoorde ONT al snel de 1-0 en liep ONT uit naar 3-0. Toch kwam Blauw Wit terug in de wedstrijd en voor rust komen zij nog op 3-2. In de tweede helft bleef het spannend maar werd er niet meer gescoord. Na goed vlagwerk van de leidster Miranda mag Wieger zich zorgen gaan maken over zijn positie.

ONT JO13-3 - BUITENPOST JO13-4
Een leuke wedstrijd waar ONT eerst op achterstand kwam maar daarna de mouwen opstroopte en met 2-1 de rust inging. Na rust Komt ONT eerst nog op 3-1 waarna Buitenpost de mouwen opstroopte en de stand gelijk trok 3-3. ONT kon toch nog met de winst er vandoor gaan en scoorde in de laatste minuut de 4-3.

ONT JO11-1 - FEANSTAR JO11-2
Een sterk ONT dat oppermachtig was op het veld. De Feanstars probeerden het wel maar kwamen er niet aan te pas. Ruststand 4-1. Na de rust ging ONT verder met scoren en liepen uit naar 9-1, een klinkende overwinning.

ONT JO11-3 - WASKEMEER JO11-1
Weer een spannende wedstrijd waarin Waskemeer tot tegenstelling van ONT de goals wel maakte. Ruststand 3-0. Na de rust probeerde ONT iets terug te doen en kwamen tot 3-3, daarna ging het gelijk op en was het kort voor tijd 4-4.Maar in de laatste minuut gaat Waskemeer er toch met de winst van door eindstand 4-5

ONT JO15-2 - TWIJZEL SC JO15-1G
Ook hier een gelijk opgaande strijd met een ruststand van 3-2 Na de rust trekt ONT de wedstrijd naar zich toe en walst over Twijzel heen en loopt uit naar 6-2 een duidelijke overwinning voor deze jongens.

ONT JO11-4 - De SWEACH JO11-2
Leuk gelijk opgaande wedstrijd met mooi voetbal, halverwege de tweede helft, stand 3-3 Maar De Sweach had een paar goede voetballers en ging er dan ook met de winst van door, in de laatste minuten scoorde de Sweach nog 2x. eindstand 3-5

ONT MO13-2 - BOORNBERGUM'80 MO13-1
Een wedstrijd met strijd waar voor elke meter werd gestreden. Waar wel sportief is gevoetbald en ONT er met de winst vandoor ging, eindstand 3-1 door 3 afstand schoten van Indra v.d. Duim.

De jeugdcommissie

Senioren heren
ONT 5 speelde uit bij S.V. Haulerwijk 3. De punten gingen niet mee naar Opeinde, het werd 3-2. Volgens ONT 5 waren scheidsrechterlijke dwalingen de oorzaak van het verlies. ONT werd een duidelijke strafschop onthouden en de thuisclub doelpuntte uit een off-side situatie.

ONT 4 ging met 4-7 ten onder tegen TLC 2. Dat is gewoon het eerste zaterdagteam van de Tolbert Leek Combinatie. Een doelpuntrijk duel waar het bij rust ook 8-8 had kunnen staan. Dat moet voor het publiek een vermakelijke partij zijn geweest, met helaas dus niet genoeg doelpunten voor ONT.

ONT 3 had tot gisteren nog maar één puntje, maar de mannen van Floor voegden daar drie aan toe. Tegen Buitenpost 3 werd met 1-0 gewonnen. Volgens coach Floor Schoenmakers was de betere teamgeest bij ONT 3 beslissend voor de overwinning.

Ons tweede elftal had een burenruzie met Drachtster Boys 3. Dat duel eindigde onbeslist; 1-1. In de eerste helft waren er voor beide teams geen kansen op een goal. De thuisclub nam in de tweede helft een 1-0 voorsprong en ondanks goede kansen op een eerdere reparatie scoorde ONT 2 pas in de 95e minuut de gelijkmaker.

ONT 1 ging in Oudwoude met 2-1 ten onder tegen WTOC. Op basis van de spelopvatting van de thuisclub is daar niet veel op af te dingen. ONT 1 heeft inmiddels wel een paar dingen om over na te denken. In de loop van vandaag een verslag.