ONTnieuws zondag 25 september 2016. Update 1, 12.20 uur. VIOD muur geslecht door ONT; 1-3.

25 september 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. VIOD muur geslecht door ONT; 1-3.
DRIEZUM - ONT 1 won eindelijk eens uit van VIOD 1. Het werd 1-3, ONT 1 profiteerde in de tweede helft van een overtal situatie. Dat ging niet met goed voetbal en creativiteit, wel met een collectieve inzet en op het juiste moment goals maken. Met de overwinning sluit ONT weer aan met de brede bovenkant van de ranglijst in de 3e klasse B.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Jeugd
Stralend mooi weer en dus een prachtige voetbaldag.

ONT JO9-1 - VeV67 JO9-2
Een wedstrijd met eenrichtings verkeer en een 10-0 overwinning van ONT. Er werdt goed samengespeeld met steeds weer mooie aanvallen. Met de rust was de stand 3-0. Na de rust liep ONT er helemaal overheen met een duidelijke eindstand.

ONT JO9-3 - J.V Oostenburg JO9-4
Een leuke wedstrijd die ONT naar zich toe trok met een 5-0 overwinning. Eerste helft waren de teams gelijkwaardig waarbij ONT iets meer kansen crëeerde, aan het einde van de eerste helft kreeg ONT een penalty die werdt gemist maar even later werdt er toch gescoord en ging ONT met 1-0 de rust in. In de tweedehelft scoorde ONT al snel de 2-0 en 3-0.

ONT JO13-1 - Kootstertille SC JO13-1
De eerste helft waren de teams aan elkaart gewaagd maar toch een licht overwicht voor ONT. Die dan ook met een stand van 2-1 de rust ingaan. De ONT grensrechter overtuigde de scheidrechter dat het geen buitenspel was van Kootstertille en dus 2-2. Daarna had ONT wel het overwicht en trok de wedstrijd naar zich toe 3-2. De uitslag had nog hoger kunnen zijn maar helaas bleef de goal uit.

ONT JO13-3 - Marum JO13-4
Ook een hier gelijk opgaande strijd in de eerste helft en gaan dan ook met 1-1 stand de rust in. De tweede helft was een spannende strijd waar ONT in de laatste minuut de wedstrijd scoorde met een eindstand van 3-2

ONT JO11-4 - RWF JO11-4
Een leuke wedstrijd waarin ONT de eerste helft sterker was en met 3-0 de rust in ging. Na rust was RWF sterker en scoorde 2x. ONT wist ook nog een keer te scoren en de eindstand op 4-2 kwam.

ONT MO11-1 - Suameer MO11-1
Erg leuke wedstrijd, spannend in de eerste helft. Ruststand 2-0, na de rust werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en met lekker en goed combinatiespel werd de wedstrijd dan ook gewonnen met 5-0. Met een trotse leidster/trainster langs de lijn.

ONT JO15-2 BE Quick D JO15-3
Een wedstrijd waarin Be Quick D sterker was maar het niet afmaakte en ONT er met de punten vandoor ging Eindstand 3-2.

ONT JO11-3 - J.V Oostenburg JO11-4
Eerste helft een leuke wedstrijd J.V Oostenburg is wat sterker maar met een ruststand van 1-0 staat ONT voor. Maar de punten gingen mee naar Oosterwolde; 2-3.

ONT JO9-6 - V en V68 JO9-2
Bij deze wedstrijd was het een geval van 1 richtingsverkeer met een eindstand van 2-8.

ONT JO19-1 - Veenwouden SC JO19-1
Geleid door eerwaarde Peter Bakkker ging ONT vlot van start en scoorde de 1-0. Daarna vergaten ze echter die lijn door te trekken en was Veenwouden steeds wat feller en dus eerst bij de bal. Met 1-2 dus de rust in. De tweede helft was een stuk beter, meer felheid, meer balbezit en aardige aanvallen. Het was al redelijk vlot weer 3-3 en toen zette ONT door met nog 3 goals. Op het eind van de wedstrijd was Veenwouden wat gefrustreerd en begingen de nodige overtredingen. Het team bleef er echter rustig onder wat hen na de wedstrijd een compliment van een ouder van Veenwoude opleverde, die de complimenten over de ONT jongens doorgaf en wees op hun positieve en sportieve instelling; gebeurt niet vaak zo'n compliment dus steek die maar in je zak. Eindstand dus 6-3.

Jeugdcommissie ONT

ONT heren senioren
ONT 5 speelde de derby tegen Drachtster Boys 7 en dat werd een 5-4 nederlaag. ONT 5 deed tot 2-2 goed mee maar daarna liep de tegenstander uit naar een ruime voorsprong. Het werd dan nog wel 5-4, maar ONT 5 had geen enkel moment aanspraak op een beter resultaat. En dus is er sprake van een teleurstellende start van de competitie met drie nederlagen op rij. Het pluspunt is dat het alleen maar beter kan!

ONT 4 moest opnieuw de wedstrijd afzeggen wegens personeelsgebrek. Dat moet even anders mannen. Reserveer de zaterdag voor voetbal!

ONT 3 pakte het eerste puntje. Het werd 0-0 tegen middenmoter Niekerk 2.

ONT 2 kwam uit Delfzijl terug met een zware 7-3 nederlaag tegen NEC Delfzijl 2. Een 2-0 achterstand werd weggewerkt en ook 3-2 werd 3-3. Maar daarna was het gebeurd en walste de thuisclub over die van ons heen.

ONT 1 won eindelijk eens uit van VIOD 1. Het werd 1-3, ONT 1 profiteerde in de tweede helft van een overtal situatie. Dat ging niet met goed voetbal en creativiteit, wel met op het juiste moment goals maken. In de loop van de dag volgt een verslag.

Wedstrijdverslagen morgen op de site
De wedstrijdverslagen die al zijn ontvangen of nog worden gemaild komen morgen op de site.