ONTnieuws zondag 22 mei 2016. 13.05 uur, update 1 en 2 (wat gebeurde er...), update 3, verslag ONT 1.

22 mei 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag

Update 3. Goed resultaat van ONT in Workum.
WORKUM - In de eerste ronde van de nacompetitie trad ONT aan tegen Workum, winnaar van de eerste periode in de derde klasse A. In Workum werd het 0-1 en dat is een goed resultaat voor de return dinsdag a.s. Overigens vergat ONT het karwei al in Workum af te maken. Een 0-3 eindstand had ook gekund, maar ONT liet na dat te doen.

Lees verder.

Update 2. Wat gebeurde er afgelopen zaterdag op de velden?
Jeugd
Gisteren was het kampioenendag. ONT had er al een paar bij de jeugd maar daar kon nog wel wat bij en dat is gebleken.

In chronologische volgorde:
ONT F1 - De Sweach F1, 11-2
Geleid door kersverse scheidsrechter Dennis Bakker begint de F1, die al kampioen was, aan de wedstrijd en loopt binnen no time uit naar 3-0; de eerste helft eindigt met 6-0 waarbij Sem voor een dubbele hattrick tekent. De tweede helft is een kopie van de eerste met een eindstand van 11-2. De jacuzzi stond overigens al klaar in een hoek van het veld want het kampioenschap moest nog eens dunnetjes overgevierd worden. Veel publiek langs de kant! Na afloop schijnen de spelers in de kleedkamer in de jacuzzi gegaan te zijn en het bruiste er op los maar of dat van de jacuzzi kwam of van de scheten dat zullen we nooit weten.

ONT F3 - Feanstars F3, 6-2
Ook hier een debuterende scheidsrechter in de persoon van Gerard Douwsma. Feanstars komt snel op 0-1 maar al snel wordt het 3-1 voor ONT. In de tweede helft is het een evenwichtige pot maar in de laatste 10 minuten maakt ONT het verschil en loopt uit naar 6-2.

ONT D1 - Zwaagwesteinde D1, 2-1
Hier is bij voorbaat al sprake van een kraker van een wedstrijd. Zwaagwesteinde staat 2 punten los van ONT en heeft thuis met 4-0 van ze gewonnen. Bij aankomst roept een spelertje van Zwaagwesteinde "hier is de kampioen, waar moeten we ons omkleden?". Een typisch gevalletje van onderschatting en coach Wiebe laat dan ook aan de leiders weten dat ze al met 1-0 voorstaan. Ter geestelijke voorbereiding heeft de D1 vanochtend vroeg om 08.00 uur bij ONT al een gezamenlijk power-ontbijt gekregen van de leiding; immers voetballend  ontliep ONT Zwaagwesteinde in de eerste ontmoeting niet zo veel maar fysiek wel dus een goed ontbijt is dan wel van belang voor de fysieke gesteldheid en de teamspirit. En het toch een beetje onverwachte geschiedde: in een allemachtig spannende wedstrijd vecht de D1 zich naar de overwinning en sleept daarmee het kampioenschap binnen! Hulde. Peter Bakker (scheids) stond erbij en keek ernaar. Na een klein kwartiertje valt de 1-0 voor ONT, tot grote vreugde in en buiten het veld. Ook hier veel toeschouwers. Dan een corner tegen ONT en de scheids kon door de mêlee aan spelers niet goed zien of de bal al dan niet over de doellijn ging en keek richting grensrechter Wietze die echter al weer onderweg was richting middellijn; geen doelpunt dus; dit leidde tot enige (begrijpelijk als je voor Zwaagwesteinde was) consternatie bij de bezoekers. Scheidsrechter Peter Bakker adviseert na afloop om doellijntechnologie aan te schaffen; kost maar een paar ton dus dat mag geen probleem zijn voor ONT.
Zowel Zwaagwesteinde als ONT scoren nog een keer; 2-1. Een hele spannende wedstrijd met veel strijdlust en opwinding waarbij ONT de rustigste van de twee bleef en daarmee het kampioenschap behaalt! Zelden zo'n contrast gezien tussen de blije spelers van ONT en de zwaar teleurgestelde spelers van Zwaagwesteinde. Na afloop worden er zo'n 20 buizen confetti in de lucht geblazen en wordt er een flink feestje gevierd. En terecht.

ONT C2 - Drachten C3, 2-6
Voetbal kan raar lopen dat blijkt ook maar weer bij deze wedstrijd. Bij rust staat ONT netjes met 2-0 voor. In de tweede helft echter gaat de C2 achteruitvoetballen om de voorsprong te consolideren. Hierbij wordt er vergeten om, zoals in de eerste helft wel goed werd gedaan, druk te zetten op de tegenstander. Drachten weet hier goed van te profiteren en scoort maar liefst 6x. Eindstand 2-6. Scheidsrechter Jurrien gaat nog even gestrekt tegen de grond als een welgeplaatste bal hem vol op het hoofd treft. Ook een vrouwelijke toeschouwer overkomt dit maar ja je kan ook niet voetbal kijken en kletsen tegelijkertijd; dat blijkt maar weer eens.

ONT E2 - SC Veenwouden E2G, 2-4
Geleid door scheidsrechter Jilke Wagter begint ONT goed aan de wedstrijd maar neemt Veenwouden na een tijdje het roer in handen en loopt, ondanks een dapper vechtend ONT, uit naar een 2-4 overwinning.

ONT E3 - Broekster Walden E2, 2-4
De E3 kan in deze wedstrijd kampioen worden maar helaas helaas helaas. Na een gelijkwaardige eerste helft, aldus scheids Izaäk Zijnstra, is de tegenpartij in de tweede helft wat gelukkiger dan ONT. Onder andere door een wat gelukkige penalty lopen ze uit naar een 2-4 overwinning.

ONT C1 - Jong Harkema C1, 2-2
Voor de C1 stond er niets meer op het spel en dat viel te merken in een nogal fletse eerste helft waarbij ONT niet echt aan aanvallen toekwam. Dankzij een fraaie redding van de keeper bleef het 0-0 bij rust. Na rust wordt het een stuk leuker voor de toeschouwers want beide teams weten 2x te scoren. De 2-2 eindstand doet geen recht aan het lichte overwicht dat de C1 in de tweede helft heeft op Jong Harkema. Toch was het een leuk seizoen waarin de C1 lang mee deed om de prijzen. Scheids was Ed van Hunnik.

ONT E5 - Friese Boys E3G, 4-1
Geleid door Johan van der Wal die spontaan inviel voor Izaäk, loopt de E5, onder andere via een fraaie kopbal goal uit een corner, uit naar 2-0 bij rust. Friese Boys deden hun best maar dat mocht niet baten. Eindstand 4-1.

ONT F5 - Jong Harkema F6, 6-1
Ook ONT F5 begint als kampioen aan deze wedstrijd en dat speelt nu eenmaal lekker. Een flitsend spelend F5 overdondert Jong Harkema en loopt in de eerste helft vlot uit naar een 5-0 tussenstand. In de tweede helft herstelt Jong Harkema zich keurig en weet de eindstand te beperken tot 6-1. Scheidsrechter Stefan Roffel genoot van de onschuld en eerlijkheid van deze jonge jongens; even anders dan bij ONT 1; niet dat die zo oneerlijk zijn maar daar wordt toch wel eens gesmokkeld met de waarheid.

ONT ME1 - Bergum BCV ME1, 0-1
Ondanks het kleine verlies een super leuke en spannende wedstrijd; de leiders van Bergum waren dan ook van mening dat het een gelijk spel had moeten zijn maar ja dat was jammer genoeg niet het geval.

ONT F4
Normaliter beperkt dit verslag zich tot wat er bij ONT op de velden gebeurde maar voor de F4 maken we natuurlijk een uitzondering. De F4 deed uit bij RWF wat ze moesten doen om kampioen te worden en dat was winnen en wel met 5-2. Bij ONT hebben ze dat lekker gevierd met o.a. patat.

Al met al een drukke en zeer gezellige dag bij ONT met een heleboel kampioenen! Dank aan het kantinepersoneel en de supportersvereniging en uiteraard ook al die andere vrijwilligers die dit mede mogelijk maakten.

Voor de uitslagen van de uitwedstrijden klik hier

Jeugdcommissie
(Robert Wagter)

Senioren vrouwen
VR1 speelde thuis tegen Blauw Wit VR2 en na een 1-0 ruststand, werd het uiteindelijk 4-0.

Lammert Jeltema

Update 1. Fotoverslag: wat gebeurde er gisteren op de velden.
Robert Wagter maakte teamfoto's van de kampioenen en nog wat andere foto's. Klik op de foto hieronder voor alle foto's.

Wat gebeurde er 21 mei op de velden?

1 t/m 9 = F1, vorige week kampioen geworden, vandaag de huldiging
10 en 11 = F3, geen kampioen of zo maar de leiders zagen mij fotograferen en wilden nog wel graag een teamfoto
12 t/m 17 = F1, vervolg; huldiging
18 t/m 26 = D1, kampioen geworden, beetje tegen de verwachting in; foto 1 geeft mooi de tegenstelling weer tussen verdriet en vreugde
27 t/m 29 = F4, werd kampioen in de uitwedstrijd
29 t/m 38 = F5, vorige week al kampioen geworden maar vandaag de huldiging

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren heren
Om in de 2e klasse te blijven heeft ONT 1 vier wedstrijden nodig. Om te beginnen de dubbel tegen Workum en daarna een halve competitie met drie teams. Dat zijn dus vier wedstrijden in totaal. De start van deze serie was positief met een 0-1 winst in en tegen Workum. In de loop van vandaag een verslag.