ONTnieuws zondag 24 april 2016. Update 2, 13.05. ONT wint roodgekleurd duel van Heerenveense Boys.

24 april 2016 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. ONT wint roodgekleurd duel van Heerenveense Boys.
OPEINDE - Rood was zaterdag de rode draad bij de wedstrijd ONT - Heerenveense Boys. In het sportieve duel vielen drie, terechte, rode kaarten. En rood was er ook bij matchwinnaar Oebele Twijnstra. Twijnstra liep in de eerste helft een forse hoofdwond op, speelde door met een enorme tulband om het hoofd en scoorde in de tweede helft de winnende treffer. Natuurlijk met een kopbal!

Lees verder.

Update 1. Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
April doet wat ie wil.....
Een mooie lentezon werd vanmorgen op Douwekamp afgewisseld met een pittig hagelbuitje, April doet wat ie wil. Dit was ook in het voetbal vandaag goed terug te zien, leuke spannende wedstrijden en bijzondere wisselende uitslagen.

De minipupillen waren vanmorgen weer bezoek op Douwekamp, er was een half C-veld voor hun gereserveerd maar aangezien er vandaag 8 teams aanwezig waren hebben we besloten om de minipupillen op het B-veld te laten spelen, ruimte genoeg en gelukkig bleef het droog. Verslag van de activiteiten van de minipupillen volgt.

Om 09.00u trapt onze F6 af tegen Oostenburg F10; onze eigen A-selectie speler Hielke Knippels die een enerverende week achter de rug heeft fluit deze wedstrijd en ziet onze F6 gemakkelijk winnen met 8-0. De MD1 speelt tegen Blauw Wit op het hoofdveld, de meiden zijn hierdoor extra gemotiveerd en winnen terecht met 4-1 na een 2-0 ruststand.

De F1 en F3 trappen om 10.00u af tegen ONB F2 en ONB F6, onze F1 maakt er een spannende wedstrijd van , na 1-2 ruststand komen ze terug en staan 2 minuten voor tijd voor met 4-3. Helaas maakt ONB in de laatste minuten de gelijkmaker, eindstand 4-4.

De F3 heeft het beduidend moeilijker tegen ONB F6, bij de rust staat het nog 1-1 maar in de 2e helft loopt ONB uit naar 1-4.

Op het hoofdveld speelt de D2 tegen Waskemeer D1; Waskemeer is een maatje te groot in de 1e helft, ruststand 0-3;  na de rust komt de D2 sterk terug en maakt het enige doelpunt in de 2e helft, eindstand 1-3.

De E2 en E4 spelen om 11.00u tegen BCV E5 en Twijzel E1G; de E2 speelt een gelijkopgaande wedstrijd tegen de jongens uit Bergum , ruststand 1-0 en eindstand 1-1. De E4 heeft het tegen Twijzel erg moeilijk, na een goede 1e helft staat het bij rust 2-3, na de rust loopt Twijzel gemakkelijk verder uit naar 2-13.

Tenslotte spelen de E5 en ME1 op het C-veld tegen VVT E2 en Be Quick Dokkum ME1. Onze E5 heeft in de 1e helft het overwicht en gaat met 2-1 de kleedkamer in bij rust; in de 2e helft wordt de voorsprong verder uitgebouwd, eindstand 6-3.
De ME1 moet het opnemen tegen Be Quick Dokkum ME1; bij rust staat het al 0-3, na 2x 25 minuten is de eindstand 0-8, Be Quick was een maatje te groot.

Al met al 4 vandaag overwinningen, 4 x verlies en 1 gelijkspel en 64 doelpunten bij de jeugd op Douwekamp!

Jeugdcommissie

Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Senioren heren
ONT 5 speelde thuis tegen Grijpskerk 4. Op papier een makkie want ONT 5 telde 26 punten meer op de ranglijst. Maar de geest is een beetje uit de fles bij ONT 5. Er werd gisteren wel gewonnen, maar het scoreverloop van 2-0 voor, naar 2-2 en dan toch nog 3-2 zegt genoeg.

Ook ONT 4 speelde thuis. Er werd aangetreden tegen Buitenpost 6, de nummer vier op de ranglijst met zes punten meer. Dat was na 90 minuten nog maar drie punten. ONT 3 won met 5-3, na een 0-1 en 1-2 achterstand. Een prima prestatie.

ONT 3 en ONT 2 waren vrij.

Ook ONT 1 speelde thuis. Heerenveense Boys was de tegenstander. De ontmoeting was er opnieuw één van "deze moet gewonnen worden". En waar dat eerder mis ging won ONT 1 nu met 1-0. Overigens in een met rood "doordrenkt" duel. In de loop van morgen een verslag.

Senioren Vrouwen
ONT VR1 speelde niet. Te veel afwezigen. ONT VR2 speelde wel en verloor in de laatste minuten, 2-1