ONTnieuws zondag 29 november 2015. Update 2 12.45 uur. ONT mist "Wâldpykmentaliteit" tegen De Wâlde.

29 november 2015 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. ONT mist "Wâldpykmentaliteit" tegen De Wâlde.
OUDEGA (FM) - Niet ONT hief zaterdag de strijdbijl boven het hoofd maar De Wâlde. ONT ontbrak het aan scherpte om het De Wâlde moeilijk te maken. Een nog acceptabele eerste helft, 1-1 bij rust, werd gevolgd door een zeldzaam abominabele tweede part. ONT werd op alle facetten van het voetbalspel afgetroefd en kreeg vier doelpunten om de oren. Eindstand 5-1.

Lees verder.

Update 1.
Vanmiddag v.v. Drachten - VC Trynwâlden (Jan Hulzinga).
Ons Hoofd Techniek & Opleiding Jan Hulzinga is hoofdtrainer van VC Trynwâlden 1. Zijn ploeg speelt vanmiddag in Drachten tegen v.v. Drachten. Jan staat met VC Trynwâlden op een keurige vierde plaats (16 punten, doelsaldo 16-18), v.v. Drachten vinden we terug op plaats elf (8 punten, doelsaldo 16-24).

Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Maandag 30 november a.s., Algemene Ledenvergadering v.v. ONT.

Je bent van harte welkom!
Hierbij wil ik een ieder oproepen om a.s. maandagavond op de jaarlijkse ALV te komen.

Op deze wijze kun je zelf horen en bekijken hoe ONT erbij staat, wat er zoal het afgelopen jaar gebeurd is en wat o.a. de plannen zijn voor het komende jaar.

Het bestuur, de vele commissies en de heel vele vrijwilligers doen er alle het mogelijke aan om iedere week weer alle leden te kunnen laten voetballen en de randvoorwaarden goed ingevuld te krijgen. Dit is een steeds groter wordende klus. Toon daarom ook op deze wijze, door de ALV te bezoeken, je waardering en betrokkenheid bij onze, zo mooie, club. De agenda vind je hieronder.

Aftredend volgens rooster:
    Sjouke Walinga, secretaris. Herkiesbaar.
    Monique Terpstra, penningmeester. Herkiesbaar.
    Peter Bakker, wedstrijdsecretaris. Herkiesbaar.

Namen van(tegen)kandidaten kunnen schriftelijk tot aanvang van de vergadering worden ingediend bij de secretaris. De aanbevelingen moeten door minstens vijf meerderjarige leden ondertekend zijn.
    Tegenkandidaten voor de functie van secretaris en penningmeester moeten worden ingediend onder vermelding van secretaris en penningmeester.

Het bestuur stelt voor Peter Weersma te benoemen als bestuurslid.

9. Vrijwilligerszaken

10. Benoeming ereleden en leden van verdienste

11. Rondvraag

12. Sluiting

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Jeugd
Op zaterdag 28 november werden er thuis negen jeugdwedstrijden gespeeld én een minipupillen-toernooi.

Minipupillen-toernooi
Om 09.00 begon het minipupillen-toernooi dat vandaag begeleid werd door Edu Hoekstra die het overnam van de vaste maar zieke organisator Eddy van der Let. Edu kweet zich bekwaam van zijn taak en bleef rustig in alle hectiek. Hij werd geholpen door een leerling, Jesse, Dienstverlening/Facilitair van het Friesland College waar Eddy werkt. Jesse was last minute door Edu gecharterd en heeft hem goed ondersteund waarvoor hartelijk dank; altijd handig een wit voetje bij de leraar. Volgens Edu was het een 'vrolijke bende' waarbij een enkele kabouter toch al blijk gaf van ontluikend talent.

Ook om 09.00 begonnen de volgende 3 wedstrijden.

ONT B1-Roden B1                                          1-8
Onder leiding van Jacob van Dijk en ondersteund door Bern en Harmen van de B2 kon de B1 niet voorkomen dat ze met 0-6 de rust in gingen. De koploper Roden was duidelijk beter maar de stand had met wat meer verzet draaglijker kunnen zijn. In de tweede helft werd dit aardig goed gemaakt doordat ONT meer tegenstand bood en gelukkig ook nog een goal maakte (verjaardagscadeau voor trainer Arend). Eindstand 1-8.

ONT D2 - SJO Jong Harkema D3                2-2
Was het bij rust nog 1-2 na een middenveldduel met enkele kansjes waarbij Harkema iets sterker was, na rust deed ONT het beter, maakte tegen het einde nog 2-2 en had zelfs kans op de overwinning maar ..........Een verdiend gelijkspel en een dik tevreden staf. Jacco Verlegh leidde deze wedstrijd.

NB:
Het B-veld waar de D2 moest spelen bleek zaterdagochtend erg nat en met name bij één van de goals was een klein vijvertje ontstaan; Wiebe Jeltema (speler ONT 2 en trainer van de D1) nam op verzoek de prikker ter hand en zorgde dat de doelmond toch enigszins begaanbaar werd en daarnaast vlagde hij bij de B1 alvorens met ONT 2 af te reizen voor zijn eigen wedstrijd; chapeau voor deze clubman!

ONT E5 - Oerterp E4                                      10-2
In de eerste helft ging het redelijk gelijk op maar toch stond het 4-2 bij rust. De tweede helft was duidelijk voor ONT; de E5 liep, gadegeslagen door scheids Rinze Koster, uit naar een klinkende 10-2 overwinning.

Om 10.00 uur traden de F3 en F5 aan.

ONT F3 - Noordbergum F2G                      1-0
F2G,  zeg maar gewoon MF2 oftewel een tegenstander met alleen maar meisjes. En wat voor meisjes! Die konden er wel wat van. De spelers van F3 waren eerst wat voorzichtig met ze maar toen gingen ze los. Een spannende wedstrijd met een rust en eindstand van 1-0. Scheids was Izaak Zijnstra oftewel Izy voor intimi.

ONT F5 - SJO Jong Harkema F5 3-2
Saskia Koster had een zaterdagje rust met de MD's en floot de F5. In de eerste helft was ONT iets sterker en scoorde gemakkelijk, 3-0 rust. Eindstand 3-2 met een wat feller Harkema.

ONT MC1 - VVT MC1                     4-2
Onder leiding van Piet Bruining werd een ruststand van 2-1 bereikt met leuk spel waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Via een goed begin in de tweede helft en wat concentratieverlies op het eind daarvan werd een 4-2 overwinning in de wacht gesleept; een mooie opsteker.

ONT C2 - Heerenveen C6                            3-2
Peter Bakker moest nog even bijkomen van het oudemannen toernooi van vrijdagavond en had dus een wat minder vroege wedstrijd uitgekozen om te leiden. De C2 ging met 1-2 de rust in ondanks dat ze betere kansen hadden; het had volgens Peter eigenlijk 4-0 moeten zijn op dat moment. De fysiek duidelijk sterkere Heerenveners legden het in de tweede helft echter af tegen een strijdbaar C2 waarbij het middenveld goed druk zette en Heerenveen daar niet goed mee overweg wist; eindstand een terechte 3-2!

ONT E1 - Buitenpost E2                                2-5
Deze wedstrijd werd gadegeslagen door een heuse KNVB Jeugd scout die overigens zeer te spreken was over hoe het er bij ONT bij lag en aan toe ging! Geleid door Izaak die na een paar minuten pauze al weer zijn tweede wedstrijd floot, was de ruststand, na een gelijkopgaande eerste helft waarbij ONT veel kansen miste in het begin, 1-2. Na een spannende pot was de eindstand 2-5.

ONT E3 - ONB E6G                                          9-0
Ook Rinze Koster fluitte hier zijn tweede wedstrijd van deze ochtend! Na een gelijkopgaande eerste helft met een 1-0 ruststand werd het in de tweede helft een ware doelpuntenregen. De tegenstander stortte in en een beter spelend ONT liep uit naar 9-0.

Zo eindigde een stralende zaterdagmorgen met veel ONT overwinningen!

Net als vorige week stond ook vandaag weer bij een wedstrijd de helft van de tegenstanders in Opende in plaats van Opeinde! Het is maar te hopen dat ONT 1 naar het juiste Oudega is afreisdde.

Vanochtend viel het mij weer op hoeveel complimenten ONT steeds maar weer krijgt van de bezoekers over hoe mooi het er allemaal bij ligt, de kantine en de velden; ook vandaag regende het complimenten! We hebben het dus goed voor elkaar en dat mogen we ons best realiseren.

En last but not least, Rinze en Izaak mogen de jongsten niet meer zijn maar floten beide vandaag twee wedstrijden wat een extra bedankje bij deze waard is. Maar het zou mooi zijn als de jonge garde op staat en hun steentje gaat bijdragen (uiteraard bedoel ik dan niet dat deel van de jonge garde die dat nu al doet); bij deze dus van mij een oproep om de scheidsrechtercoördinator te helpen door zo af en toe eens een wedstrijd voor de rekening te nemen.

Tot volgende week langs de velden.

Jeugdcommissie
Robert Wagter

Vrouwen senioren
ONT VR2 haalt 1e punt!
In Blija behaade VR2 hun eerste punt maar hadden eigenlijk 3 moeten zijn. Ruststand 3-1 waar tegenstander 3x profiteerd van blunders van onze kant en 5 x 100% kansen niet worden gemaakt.

2e helft zelfde, 1 fout, goal en teveel kansen missen. Eindstand 4-4.
Lammert Jeltema

Heren senioren
ONT 5 speelde thuis tegen nummer laatst Blue Boys 3. De Boys uit Nij Beets hadden voorafgaande aan de wedstrijd 35 goals tegen en dat aantal werd met 29% verhoogd. ONT 5 won met 10-2. ONT 5 begon scherp, stond nog wel een 1-1 tussenstand toe maar de ruststand van 5-1 was duidelijk genoeg. In de tweede helft werd de stand uitgebouwd naar 10-2 met volgens de scheidsrechter een aantal prachtige aanvallen. De leiding meldde: de aangepaste trainingen van de laatste weken werpt z'n vruchten af.

ONT  4 begon erg sterk tegen de nummer twee Zwaagwesteinde 5, veel balbezit, echter kansen werden er nauwelijks gecreëerd.  De voetbalwet zegt dan dat een derde er mee vandoor gaat.  Via 0-1, 0-2 en 0-3 werd het uiteindelijk nog 2-3. Veel te laat wakker worden leverde uiteindelijk geen punten op!

ONT 3 ontving VEV '67 3, een team dat vijf punten meer had dan ONT 3. De kans om dichterbij te komen werd niet gepakt. ONT 3 begon goed aan de wedstrijd maar speelde na de 0-1 met te weinig zelfvertrouwen. Passes kwamen niet bij een eigen speler en te snel werd er een "paniekbal" gespeeld. De ruststand was 1-2 . Na de 1-3 in de tweede helft kwam ONT 3 nog wel tot 2-3 maar daar bleef het bij.

ONT 2 speelde uit tegen Heerenveense Boys 2. Dat was een strijd om de 7e en 8e plaats. Na 90 minuten stond de tegenstander op plaats 7. ONT 2 begon goed en kwam met 0-1 voor. Door veel balverlies werd de ruststand 2-1. Na rust was ONT 2 niet scherp en zo werd een 5-2 eindstand bereikt.

ONT 1 ontbrak het aan scherpte om het De Wâlde moeilijk te maken. Een nog acceptabele eerste helft, 1-1 bij rust, werd gevolgd door een zeldzaam abominabele tweede part. ONT werd op alle facetten van het voetbalspel afgetroefd en kreeg vier doelpunten om de oren. Eindstand 5-1.