Zondag 26 april 2014. Update 1, 12.15 uur. Slotminuten opnieuw noodlottig voor ONT.

26 april 2015 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. Slotminuten opnieuw noodlottig voor ONT.
Frieschepalen - Lang leek het er op dat ONT met drie punten zou vertrekken bij RWF uit Frieschepalen. Maar in blessuretijd zag ONT de thuisclub een 0-1 toch nog weer ombuigen naar een 1-1 eindstand. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd de extra tijd ONT fataal.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Jeugd
Op in suterige sneontemoarn wiene der by ONT mar 7 jongereinwedstriden. Net tige drok yn tsjinstelling ta de oare sneonen (of saterjes). Mar miskien ek wol troch dat yn ‘e wike al in pear wedstriden spile wiene.

Sa moast C2 om 9 oere oantrêde tsjin Marum C2. ONT stie by rêst mei 2-0 foar, mar koe dat net folhâlde, de Grinzers kamen yn ‘e twadde helte werom en de einstân wie 2-2.

E1 wûn mei 6-3 fan RWF E3G, nei in 2-2 lykspul mei rêst. Mar yn ‘e twadde helte waard it ferskil makke tsjin de klup út Fryske Peallen,  de punten binne yn De Pein bleaun.

Fierders wiene ek de buorlju út Rottefalle by ús te gast. ONT wie fierstente leaf foar de buorlju út de Rottefalle, sawol D2 mar ek E2 lieten de gasten mei de trije punten wer nei de Rottefalle werom gean. D2 ferlear mei 1-2, en E2 ferlear mei 3-9.

Dan noch E3 en E4. E3 spile tsjin de koprinner en buorman Sumar E1. Ut waard ferlern mei 15-1, en ek hjoed moasten de mannen belies jaan. It wie al wat better dan de útwedstriid, mar dochs wie de einstân ek no yn it foardiel fan Sumar, de wedstriid einige yn 1-9. Hja moatte goed op je buorlju passe, mar it kin ek te gek.

E4 spile tsjin Twizel E1G. Twa wiken werom (11 april) hie ONT nei Twizel ta west en hiene doe ferlern. De mannen wiene doe sa fan slach dat ze de ballen yn Twizel lizze litten hiene. De Twizelers hawwe de pûde mei ballen wer mei nei De Pein werom naam, en dêr wiene wy tige bliid mei. Sa bliid dat nei in spannende wedstriid (1-0 by rêst) de Twizelers dochs in puntsje mei werom nimme koene. De einstân wie 3-3.

As lêste spilen de mannen fan B1 tsjin de Feanstars út Surhústerfean. Dizze wedstriid einige yn 0-1.

De jongereinkommisje

Heren senioren
ONT 5 speelde niet vanwege het jaarlijkse teamuitje naar Duitsland.

ONT 4 speelde al op woensdagavond tegen Waskemeer 3. Dat werd een 5-1 overwinning. Verdere bijzonderheden zijn de webmaster onbekend.

ONT 3 speelde tegen kampioenskandidaat The Kinckerbockers 8. De studenten uit Groningen namen een 0-2 voorsprong, kregen kansen op meer maar zagen ONT 3 tot 2-2 terug komen. In de tweede helft besliste TKB 8 de wedstrijd. Eindstand 2-4.

Ook ONT 2 speelde op woensdagavond hun wedstrijd tegen TKB 3. En dat werd een 5-3 verlies, toch wel een teleurstelling na de fraaie winst tegen toekomstig kampioen Blauw Wit ’34 2 van afgelopen zaterdag. ONT 2 kwam nog wel met 0-1 voor en toen leek er weinig aan de hand. Maar TKB nam een   3-1 voorsprong waarna coach Leo Tiggelman drie linke aanvallende wissels toepaste. En dat betaalde zich uit in twee doelpunten en een 3-3 stand. Maar de punten bleven in Groningen; TKB 3 scoorde in de laatste tien minuten nog twee keer.

ONT 1, ons vlaggenschip, leek 92 minuten lang op een 0-1 zege bij RWF af te stevenen. Maar in minuut 93 viel de gelijkmaker. In de loop van vandaag een verslag.