Zondag 19 april 2014. Update 2, 13.40 uur. Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de jeugd?

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. Wat gebeurde er gisteren op de velden?
Jeugd
Bij de jeugd vandaag weer een mooi programma met helaas 1 late afmelding van onze A2 die niet genoeg spelers op de been kon brengen.

De F1 heeft vanwege andere (club)activiteiten de wedstrijd verplaatst naar maandagavond en spelen dan tegen Drachten F1. Hierdoor kunnen onze nieuwe F5-pupillen al om 09.00u aftrappen tegen Drachtster Boys F9; na een aantal doelpuntrijke wedstrijden blijft het deze keer 'slechts' 2-2.

Onze F2-pupillen trappen om 09.00u af tegen Oostenburg F3, na een ruststand van 5-0 is de eindstand na 2x 20 min 11-1, een mooie uitslag. De F3 speelt tegen RWF F2 een redelijk eenvoudige wedstrijd , bij rust staat het al 7-0 en de eindstand wordt 10-1.

De F4 neemt het op tegen Buitenpost F3; na een spannende wedstrijd is Buitenpost toch iets gelukkiger en wint met 1-2.

Op het A-veld speelt D1 om 09.00u tegen De Sweach D1, in de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd, in de 2e helft is De Sweach iets gelukkiger en wint met 1-2. De C3 speelt op het B-veld tegen Leovardia C6; ook deze wedstrijd kan naar beide kanten uitvallen en ook hier hebben de gasten in de 2e helft net even meer geluk, eindstand 1-3 voor de jongens uit Leeuwarden.

Na de C3 gaat de B2 op het B-veld aan de slag tegen Opende B1; in de 1e helft is Opende duidelijk sterker en vergeet onze B2 te voetvallen, ruststand 0-2. In de rust is er duidelijk wat omgezet bij onze B2, er wordt zelfs deels met 10 man goed gevoetbald en ook gescoord, onze B2 wint uiteindelijk verdiend met 3-2.

Op het C-veld spelen na de F-pupillen onze meiden tegen Zwaagwesteinde en De Held; onze ME1 heeft het erg moeilijk tegen Zwaagwesteinde ME1, bij rust staat het nog 0-1 maar in de 2e helft lopen de gasten uit, eindstand 1-4. De ME2 speelt tegen De Held ME2 en hebben geen moeite met de groningers, bij rust staat het 2-0 en in de 2e helft lopen onze meiden uit naar een 11-1 einduitslag.

Op het A-veld speelt de A1 tegen Kootstertille A1; onze mannen hebben nog alle kans om de nacompetitie te halen, er moet dan wel worden gewonnen. In de uitwedstrijd tegen de mannen uit Kootstertille werd er slecht gevoetbald op een slecht veld en werd de voorsprong bij rust in de 2e helft uit handen gegeven door de fysieke inbreng van de tegenstander, op het kunstgras zou dit geen voordeel moeten opleveren. De KNVB had de toegewezen scheidsrechter vrijdagmiddag teruggetrokken, gelukkig was na wat omzettingen Ed van Hunnik bereid om de wedstrijd te fluiten.

Om 10.30u wordt er afgetrapt en beginnen onze mannen erg voorzichtig aan de wedstrijd; Kootstertille laat zien dat zij hun mindere voetbalkwaliteiten compenseren met fysieke inbreng en schuwt het duel niet, dit wordt door de scheidsrechter prima kort gehouden.

Na een mooie actie van spits Noël staat het al gauw 1-0 en niet veel later wordt Gerben Jan in de 16 gevloerd, de penalty wordt keurig ingeschoten door Jens: 2-0 binnen 20 minuten.

Ondertussen is aanvoerder Gerard al stevig aangepakt en kan door een voetblessure niet verder, hij wordt na 22 min gewisseld door B-junior Jurjen die een prima partij speelt. Rond de 30e minuut krijgt linksbuiten Dennis een mooie dieptepass die hij vervolgens na het uitspelen van de back en de keeper keurig afrond, het staat 3-0. 5 minuten later krijgt Kootstertille een counter over links en schuift 1 van hun snelle spitsen de bal in de hoek, ruststand 3-1.

Een aantal spelers begint ondertussen last te krijgen van wat lichte blessures en pijntjes, aangezien de reservebank niet erg goed is bezet zal de 2e helft zakelijk en verstandig moeten wordn uitgespeeld en dit gebeurd. Onze A1 controleert de wedstrijd, Kootstertille komt er niet meer aan te pas en de voorsprong wordt nog uitgebouwd door een prachtige aanval die wordt ingeleid met een schiterende pass van Jurjen op Jens die vervolgens mooi strak voorzet en door Dennis keurig wordt afgerond naar een verdiende 4-1. In de blessuretijd wordt het ook nog 5-1 door een prima inzet van invaller en B-junior Sjirk; alle kansen voor de nacompetitie blijven hiermee aanwezig.

Aangezien Geel Wit en ONT beide in de ranglijst én in de 2e periode de nummers 2 en 3 zijn zullen beide in de nacompetitie een eventuele sprong naar de hoofdklasse kunnen maken.

Jeugdcommissie

Update 1. ONT doet goede zaken in titelstrijd!

OPEINDE - Zelf met 3-2 winnen van Zwaagwesteinde en concurrent FC Grootegast twee punten zien verliezen bij Minnertsga. Dus deed ONT goede zaken. De basis voor de 3-2 winst werd gelegd in een aardig eerste half uur. Daarna moest ONT terug maar verder dan twee doelpunten kwamen de gasten niet.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Heren senioren
Wilde ONT 5 de droom van het kampioenschap levend houden, dan moest er gewonnen worden bij buur Rottevalle 5. Dat lukte niet want er werd met 3-1 verloren. Bepalend in de wedstrijd was dat ONT 5 verzuimde 1-2 te scoren uit een één tegen één situatie met de RV doelman en dat RV aansluitend wel scoorde. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de achterstand op TFS 2 en RV 5 nu vijf punten. Dat lijkt niet te overbruggen.

ONT 4 was vrij omdat tegenstander SC Boornbergum ’80 2 geen team op de beek kon krijgen.

Opende 2 was gastheer van ONT 3. De thuisclub staat op een degradatieplaats en na 90 minuten stonden de “Grinzer Peinders” daar nog. ONT 5 won overtuigend met 0-5.

ONT 2 verstoorde het kampioensfeest van Blauw Wit ’34 2. Bij winst waren de Leeuwarders kampioen geweest omdat concurrent Buitenpost 2 twee punten verloor tegen Leeuwarder Zwaluwen 2. Maar de gasten wonnen niet bij ONT. ONT 2 coach had gekozen voor een wat verdedigend concept en daar liep de kampioenskandidaat zich op stuk. Een corner en een rake kopbal van Danny Zijnstra zorgen voor de 1-0 winst voor ONT. Hoewel, een aantal reddingen van Rein Ybema waren ook bepalend!

ONT 1 deed goede zaken door zelf met 3-2 te winnen van Zwaagwesteinde terwijl concurrent FC Grootegast niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel uit bij Minnertsga. ONT 1 speelde een prima eerste half uur waarin een 3-0 voorsprong werd genomen. De gasten kwamen terug tot 3-2 en daar bleef het bij. Later vandaag een verslag.