Zondag 29 maart 2015. Update 1, 12.40 uur. ONT met zand in de motor naar moeizame 1-1.

29 maart 2015 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT met zand in de motor naar moeizame 1-1.

OENTSJERK - Na nederlagen tegen de laagvliegers VIOD en WTOC haalde ONT zaterdag maar één punt op in Oentsjerk bij de vrijwel zekere degradant VC Trynwâlden. Het werd 1-1 en weer liet ONT zich in de slotminuut de kaas van het brood eten.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

ONT heren senioren

ONT 5 speelde thuis tegen Hardegarijp 4. En dat is blijkbaar een “angstgegner”. Werd er eerder in het seizoen al met 8-2 verloren, nu werd het een 2-3 nederlaag. ‘It echte fjirde” nam nog wel een 0-1 voorsprong maar een slim spelend Hardegarijp 4 ging er met de drie punten van door.

ONT 4 speelde donderdagavond al tegen Blue Boys 3 en won met 11-2

ONT 3 nam het in Opeinde op tegen ’t Fean ’58 4. De acht punten meer die ONT 3 verzamelde ten op zichte van de tegenstander leek zich ook op het veld te vertalen. ONT ging rusten met een 2-1 voorsprong, liep na rust uit naar 3-1 en stortte vervolgens als een kaartenhuis in elkaar. De bezoekers scoorde vier keer; eindstand 3-5…..

Onze reserves togen naar Veenwouden om te spelen tegen SC Veenwouden 2, de kampioen (negen keer) der gelijke spelen. En daar werd gisteren een tiende gelijk spel aan toegevoegd. ONT 2 speelde 1-1 en dat was een gestolen punt. In de eerste helft hield invaller doelman Ronald Mook ONT in de race door een drietal één tegen één situaties te klaren. Toch werd het voor rust 1-0 en daar was niet op af te dingen. Na rust scoorde ONT maar bleef men achter de feiten aanlopen.

ONT 1 worstelt vooral met zich zelf. Na nederlagen tegen de nummers tien en elf van de ranglijst volgde nu een 1-1 tegen de nummer 13, VC Trynwâlden. In de loop van vandaag een verslag.

ONT jeugd

Druk thuisprogramma v.v. ONT Jeugd

Zaterdag 28 maart startte op  het A veld met v.v. ONT C1 tegen de Sweach C1. Een moeilijke wedstrijd bleek achteraf. De Sweach C1 draait mee onderin in de competitie, v.v. ONT C1 juist bovenin. Op papier dus een makkelijke wedstrijd. Uiteindelijk won v.v. ONT C1 ook met 2-0.  Dit was niet wat de C1 ervan verwachtte maar uiteindelijk wel de drie punten.

De D1 speelde thuis tegen Drachtster Boys D3. Drachtster Boys was de 1ste helft duidelijk beter dan v.v. ONT en ging dan ook met een 0-2 voorsprong de rust in. In de rust werd er bij ONT het nodige omgezet en gezegd. De 0-2 werd helaas snel uitgebreid naar 0-3. Toch was ONT D1 die  de tweede helft iets beter speelde en gaf weinig kansen weg en kon het toch ook een aantal kansen creëren. Echter Drachtster Boys had een goede verdediging en een goede keeper. v.v. ONT wist desalniettemin 1x te scoren en daarmee werd de uiteindelijke uitslag 1-4.

Op het C veld speelden de F3 en F4. De F3 won zijn wedstrijd met 7-2 en de F4 verloor van Oostenburg met 4-7. Ook de F5 kwam in actie, zij speelden hun 2de wedstrijd en wonnen met 8-0. Mede dankzij een zeer sterke 1ste helft waar bij vlagen ook (op F-niveau) goed voetbal werd gespeeld! De ME’s, die ook speelden, verloren hun wedstrijd met 1-7.

De B1 startte om 10.30u tegen TLC. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 8-3 waardoor zij de 3 belangrijke punten pakken. Zij staan 8de en mede daardoor kunnen zij nog naar boven kijken.

Nog een paar uitslagen: ONT C2 - HJC C3 2-0 / ONT MC1 -Boornburgum’80 MC1 2-6 / ONT D3 - Jong Harkema D3 1-2 / ONT C3 - Broekter Walden C3 3-8 / ONT B2 - Drachtster Boys B4 11-0