Zondag 22 maart 2015. Update 1, 12.10 uur. ONT uit vorm; 2-4 verlies tegen WTOC.

22 maart 2015 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT uit vorm; 2-4 verlies tegen WTOC.

OPEINDE - ONT worstelt al een paar weken met de vorm. Dat leidde vorige week uit tegen VIOD tot een nederlaag en daar kwam zaterdag thuis tegen WTOC een volgende nederlaag achteraan. Twee minuten voor afloop was de stand 2-1, vier minuten in blessuretijd stond er 2-4 op het scorebord.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de ONT velden?

Heren senioren

ONT 5 pakte uit tegen de nummer laatst Drogeham 3 de volle drie punten. Een 1-0 achtestand werd nog voor rust rechtgetrokken. Het eerste kwartier na rust was het beste kwartier dat ONT 5 (en zijn voorgangers) ooit speelde, zo was onafhankelijke van elkaar uit ONT 5 monden op te tekenen. De tegenstander werd constant onder druk gezet, de combinaties waren om te smullen en er werd drie keer (of was het twee keer) gescoord. In ieder geval werd de basis gelegd voor de uiteindelijke 1-4 winst.

ONT 4 ging op reis naar Boornbergum om daar te spelen tegen koploper SC Boornbergum 3. Beter zijn en toch verliezen, dat overkwam ons vierde gisteren. Echt heel goede kansen van ONT 4 werden niet verzilverd en dan gaat de tegenstander er met de buit vandoor.

ONT 3 was vrij. ONT 2 ontving het in degradatienood verkerende SV Bedum 2. Na een snelle 1-0 voorsprong leek het al “kat int bakkie” voor ONT 2 maar dat pakte anders uit. De voorsprong werd niet vergroot en door een strafschop kamen de bezoekers nog voor rust langszij. De tweede helft was het aanzien niet waard en door wat gehannes in de ONT verdediging ging SV Bedum 2 er met een 1-2 winst vandoor.

ONT 1 is al een paar weken uit vorm. En ondanks een 2-1 voorsprong in de 88e minuut (!!) werd er met 2-4 verloren van WTOC. In de loop van vandaag een verslag.

Jeugd

Met een zonnig begin van de dag mochten we vroeg in de ochtend verschillende mini-pupillen begroeten voor het eerste thuistoernooi (met dank aan Eddy van der Let voor de organisatie) van onze ONT mini-pupillen .De ONT mini’s mochten na een nipte nederlaag ook meteen een eerste thuiszege vieren met een 4-1 overwinning. Een geslaagd toernooitje met enthousiaste kinderen, ouders en begeleiders.

D2 opende het ochtendbal met een wedstrijd tegen Sparta 59 uit Dronrijp. Tot de rust was de wedstrijd in evenwicht (stand 1-1) maar in een versnelling hoger na rust wist de D2 een fraaie 5-1 eindstand op het scorebord te krijgen.

Om 09.30 uur betrad de A1 het hoofdveld voor een onderonsje met Trynwâlden A1.

Na een matig begin van beide ploegen ontspon zich een knotsgekke wedstrijd. Niet altijd goed, wel vermakelijk voor het publiek. In 25 minuten voor rust liep ONT gemakkelijk uit naar een 5-0 ruststand. Onze A’s hadden de thee schijnbaar slecht verteerd, want kort na rust wist Trynwâlden er met 3 goals in 15 minuten weer een wedstrijd van te maken. Een uitblinkende Dennis Bakker gooide na deze korte opleving van Trynwâlden met een aantal fraaie acties en dito goals de wedstrijd in het slot wat een eindstand opleverde van 9-4 voor ONT.

E1 had een makkelijke ochtend tegen VCR E1. Al bij rust was er 5 keer gescoord (waaronder een fraaie van Mitchell Arendz) en zaten de 3 punten in de tas. Ondanks een mindere tweede helft werd er nog 2 keer door ONT gescoord waardoor de eindstand werd bepaald op 7-0 . Een prima tweede overwinning voor E1 die goed zijn begonnen aan de tweede seizoenshelft na een wisselvallige najaarsreeks.

E2 trad vervolgens aan tegen Waskemeer E1. In een gelijkopgaande wedstrijd met een licht overwicht voor Waskemeer voor rust werd er tot de ranja 3 maal gescoord (ruststand 1-2) Met veel inzet en voorwaartse druk van ONT werd er door beide ploegen nogmaals 3 keer gescoord wat een terecht gelijkspel opleverde van 3-3.

In een doelpuntrijk duel tegen Buitenpost ME2 wisten de meiden van ONT ME2 er een leuke wedstrijd van te maken. Na een 1-3 ruststand werd er na rust volop op de aanval gespeeld door beide ploegen waarmee er een eindstand op het scorebord kwam van 5-8.

A2 was gelijkwaardig in een wedstrijd tegen Boornbergum waarbij beide ploegen de intentie hadden om doelpunten te maken. Boornbergum trok uiteindelijk, in een door scheidsrechter Ed van Hunnik uitstekend geleide wedstrijd, aan het langste eind. (eindstand 1-2) Deze wedstrijd had echter ook met gemak in 4 – 4 kunnen eindigen gelet op het aantal kansen dat voor goal werd gemist. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen voor A2.

Zo eindigde de positieve thuisbalans voor de jeugd van ONT in 4 gewonnen wedstrijden, 2 verliespartijen en 1 gelijkspel met maar liefst  34 voor gescoorde doelpunten. (gemiddeld bijna 7 doelpunten per wedstrijd!) Het was vandaag dus weer meer dan de moeite waard om toeschouwer te zijn bij de jeugd van ONT.