Zondag 26 oktober 2014Update 1, 11.55 uur. ONT verpulvert FC Birdaard met 9-1.

26 oktober 2014 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 1. ONT verpulvert FC Birdaard met 9-1.

OPEINDE - De 9-1 monsterscore die ONT zaterdag boekte op FC Birdaard  ontstond deels door de matige kwaliteit bij de tegenstander, maar voor een belangrijk deel ook omdat ONT geruime tijd zéér gedisciplineerd speelde. Van de snelle 0-1 achterstand schrok ONT niet. Bij rust was het 4-1 en die score werd na rust uitgebouwd.

Lees verder.

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Jeugd

Gisteren een mooie voetbaldag op Douwekamp met 13 wedstrijden waarvan 10 bij de jeugd: om 09.00u trapt de D1 af tegen V en V '68, een mede titelkandidaat dus alle hens aan dek;

ONT D1 speelt de eerste helft erg nerveus en gaat de rust in met een 0-1 achterstand, de thee doet wonderen want in de 2e helft wordt er goed gevoetbald en de achterstand wordt omgezet in een overwinning, eindstand 2-1 voor ONT waarmee onze D1 volgende week uit bij koploper Grijpskerk de 1e plaats kan overnemen.

Op het nieuwe C-veld spelen eerst de F1 en F4 tegen respectievelijk Kootstertille F1 en Dr Boys F5; de F1 wint na een ruststand van 11-0 met 20-0, een mooie uitslag , het wordt tijd dat onze F1 een klasse hoger gaat spelen. De F4 kan in de 1e helft nog wat tegenstand bieden aan de Dr Boys, na een ruststand van 0-3 wordt het uiteindelijk vrij makkelijk 1-8.

Hierna neemt onze E2 het op tegen een beter Ternaard E1, uitslag 0-6 ; de E4 wint wederom hun wedstrijd, deze keer tegen Warga E2 met 3-1 na een ruststand van 2-0.

De E3 speelt daarna tegen Oerterp E3, na een ruststand van 0-6 wordt het 1-13, oerterp was helaas gewoon een klasse beter.

Op het B-veld speelt de C3 tegen Marum C3, Marum laat zien dat zij bovenin meedraaien in deze klasse en geeft onze C3 het nakijken, na een ruststand van 0-6 wordt de einduitslag 0-10.

Hierna speelt de MC1 tegen VVT MC1 een leuke wedstrijd, bij rust staat het 1-0 en de wedstrijd eindigt in een verdiende 3-1 overwinning.

De A1 neemt het om 10.30u op tegen Geel Wit van Ameland, vooraf een gemeende 'fysieke' tegenstander , dit blijkt echter enorm mee te vallen; in een sportieve wedstrijd loopt de A1 in de 1e helft uit naar een 3-0 voorsprong waarbij onze jongens eigenlijk meer doelpunten hadden moeten maken, voetbaltechnisch kwam Geel Wit er niet echt aan te pas; in de 2e helft wordt er mede door blessures niet echt druk meer gezet en kan Geel Wit nog een ere treffer maken, eindstand 3-1.

De A2 behaalt tegen Blauw Wit '34 hun eerste overwinning, na een harde sportieve strijd met veel doelpunten wordt in de laatste minuut de winnende goal gemaakt: 7-6!

Een prima competitieronde met veel sportieve hoogtepunten en veel complimenten van de bezoekende clubs over onze mooie accommodatie en aanpak,

voetballen doen we samen !

Jeugdcommissie ONT

Meiden/dames
De meiden van ME1 waren vrij. ONT MD1 speelden uit tegen Drachten ME1 gelijk, 1-1 maar vonden eigenlijk een overwinning meer terecht. MC1 won thuis tegen VVT MC1 met 3-1 en spoelden idd de nederlaag van afgelopen donderdag weg, KLASSE meiden.
VR1 speelde afgelopen donderdag, 6-1 verlies. ONT VR2 speelde thuis tegen VCR VR1 en won met 5-1. Mooie zaterdag voor de meiden/ dames.

Lammert Jeltema

Heren senioren

ONT 5 speelde uit bij Noordbergum 2. Tegen de reserves van die club werd een keurige 0-4 overwinning geboekt. Volgens de spelers een “twee vingers in de neus” overwinning.

ONT 4 ging op bezoek bij Wilper Boys 2 en verloor met 4-2. ONT 4 nam wel een 0-1 voorsprong, maakte ook de aansluittreffer naar 3-2 maar slordig spel leidde de 4-2 nederlaag in.

ONT 3 was vrij. ONT 2 speelde thuis tegen ACV 3. En dat werd een doelpuntrijke wedstrijd met een 6-3 overwinning als eindresultaat. Het was een wedstrijd die lang alle kanten op kon. Voor rust maakte ONT 2 een 1-2 achterstand goed en werd er met 3-2 gerust. In de tweede helft leek het wachten op de gelijkmaker door ACV 3, maar een beetje uit het niets tilde ONT 2 de stand naar 5-2, om uiteindelijk op 6-3 te eindigen. Bijzonderheden: Otto Kooi scoorde vier keer, Haaye van de Velde had vier assists, Teake de Haan moest met een open wenkbrauw naar het ziekenhuis, gevolg; negen (!) hechtingen.

ONT 1 liet niets heel van tegenstander FC Birdaard 1. Na de schrik van de snelle 0-1 nam ONT 1 het heft in handen om uiteindelijk op 9-1 te landen. In de loop van vandaag een verslag.