Zondag 21 september 2014. Update 2, 12.25 uur. VIOD geen partij voor ONT.

21 september 2014 0:00

Het ONTnieuws van vandaag.

Update 2. VIOD geen partij voor ONT.

OPEINDE - VIOD legde ONT zaterdag geen strobreed in de weg om naar een 4-1 overwinning te freewheelen. De Driesumers waren geen schim van de goede ploeg van vorig seizoen. ONT etaleerde goed voetbal en op de overwinning was niks af te dwingen.

Lees verder.

Update 1. Wat gebeurde er gisteren op de velden bij de jeugd?

Meiden/dames

Terwijl velen in Opeinde misschien langer uitsliepen dan gebruikelijk vanwege de feestelijkheden, stonden de mannen van F1 om negen uur binnen de lijnen tegen Rapta Boys F1. De ploeg had een prima tegenstander aan de talenten uit Oosternijkerk, wat na een leuke wedstrijd resulteerde in een 2-0 overwinning voor de F1. De wedstrijd E3 tegen Drachten E6 was minder gebalanceerd, Drachten was met 1-13 te sterk. Tegelijkertijd stond de E2 op het veld tegenover de E2 van SJO SVH/TFS, de jeugdcombinatie van v.v. TFS en s.v. Houtigehage.  Onder leiding van Auke van der Wal werd het spannend tot de laatste minuut. E2 kon echter niet voorkomen dat SJO SVH/TFS er met de winst vandoor ging: 1-2.

Om 10 uur stonden de mannen van Jan Hulzinga junior klaar voor de aftrap tegen Blauw Wit ’34 A2. De A1 van ONT had in de wedstrijden tot nu toe bij vlagen zeer verzorgd en aantrekkelijk voetbal laten zien, wat ook resulteerde in veel doelpunten. Tegen Blauw Wit ’34 duurde het even voor de ban doorbroken werd, maar nog voor rust wist de A1 twee keer te scoren. Met een prima uitslag van 4-0 kon de ploeg weer een goed resultaat bijschrijven. Om tien over elf speelden de meisjes van de ME1 tegen Boornbergum ’80 ME1. De gasten waren een maatje te groot, wat resulteerde in een 0-10 nederlaag voor de ME1. Tot slot speelde de A2 om kwart over twaalf tegen Drachten A2. De A2 verloor nipt met 1-2.

De jeugdcommissie

Wat gebeurde er gisteren op de velden?

Alleen de ME1 en VR2 kwamen gisteren in actie. De meiden van ME1 verloren thuis van Boornbergum ME1 met 0-10.
VR2 speelde thuis tegen Broeksterwalden VR1 en won met 8-3.

Lammert Jeltema

Heren senioren
ONT 5 speelde niet, door het dorpsfeest waren er te weinig mankrachten. ONT 4 ging op bezoek bij het na twee wedstrijden nog puntloze De Griffioen 4. Na de wedstrijd waren de Oostellingwervers de hatelijke nul kwijt. Het werd 1-1.

ONT 3 mocht het opnemen tegen Leovardia 4. Een wat ongelijke strijd want de Leeuwarders hadden in hun team een paar voormalige hoofdklassespelers rondlopen. En ook al kwam ONT 3 op een 1-2 voorsprong, het surplus aan kwaliteit bij de tegenstander leidde tot een 8-3 nederlaag.

ONT 2 kent een raketstart in de vooraf als lastige reserve 1e klasse bestempelde competitie. Na een gelijkspel en een winstpartij werd er nu gewonnen van Leeuwarder Zwaluwen 2. De Leeuwarders degradeerden vorig seizoen uit de reserve hoofdklasse, wonnen hun beide eerste duels, dus geen misselijke tegenstander. Maar ONT 2 “doppe er mei ôf”, het werd 1-0. Op basis van het spel in de tweede helft ook een verdiende overwinning.

ONT 1 won simpel en zonder echt moe te worden met 4-1 van VIOD. In de loop van vandaag een verslag.

Jeugd
Nog geen nieuws.

Buitenrand aanbrengen

Zoals eerder vermeld, komt er een nieuw soort rand rondom het veld. Geen klinkers, bandjes en kleine tegels. Geen onkruid meer en geen verzakkingen. De tegels zijn 120 x 60 cm. en wegen 150 kg.

Zie de foto's waarop te zien is hoe deze tegels worden aangebracht.