90'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse I

17 maart 2012 14:30

Adema, A.

OPEINDE - In een wedstrijd waarin ONT veruit het meeste balbezit had moesten er tegen SDS drie tegendoelpunten worden geïncasseerd. Dat was te veel van het goede. Uiteindelijk mocht ONT nog blij zijn dat het zelf ook drie keer scoorde en er een 3-3 einduitslag op het scorebord stond.

Vooraf had ONT trainer Jan Mulder het wedstrijdbeeld prima bepaald. ONT zou het meeste balbezit hebben en SDS zou op de counter loeren. En dat kwam uit. ONT startte met een veldoverwicht. SDS kroop terug in de eigen stellingen en de ploeg uit Easterein gaf al na drie minuten de eerste waarschuwing. Jelmer Posthumus werd gelanceerd, zijn schot werd een afzwaaier. ONT stelde daar aanvallend niet al te veel tegenover. Het ONT aanvalsspel ging over te veel schijven om indruk te maken bij de tegenstander. Het bleef bij een geblokt schot van Jasper Drenthe en een inzet van Egbert Hulzinga wat kracht miste. Tegen de veldverhoudingen in kwam SDS in de 24e minuut op voorsprong. Na een ingooi kreeg ONT de bal niet weg, er volgde een voorzet waarna Jelmer Posthumus de 0-1 aantekende. Een minuut later was Posthumus ook de maker van de 0-2. Opnieuw verdedigde ONT niet goed waarna Posthumus met een fraaie omhaal doelpuntte. De aansluittreffer van ONT was er binnen een minuut. Gerrit-jan Kooistra gooide de bal voor de goal waar Danny Zijnstra bij de tweede paal de bal controleerde en SDS doelman Thor Ruiter passeerde. Curieus was de gelijkmaker van ONT in de 45e minuut. Hulzinga soleerde door de SDS verdediging, loste een schot op doel dat werd geblokt door doelman Ruiter. Jasper Drenthe had de bal voor het intikken, raakte de lat waarna Mario Dekker de bal het laatste duwtje moest geven. Dat Drenthe op het moment van het schot van Hulzinga buitenspel stond werd door arbiter Adema uit Wouterswoude niet als hinderlijk ervaren.

De tweede helft was nog geen drie minuten oud of SDS deed weer waar het voor naar Opeinde afreisde. Posthumus bekroonde een counter bijna met een doelpunt, de lat stond de treffer in de weg. De lat aan de andere kant en de vingertoppen van doelman Ruiter hielpen drie minuten later SDS. Oebele Twijnstra schoot vanaf het middenveld de bal met een grote boog richting SDS doel. De lat en de vingertoppen van de doelman voorkwamen een doelpunt waarna Drenthe niet alert genoeg was om de rebound binnen te tikken. Een aandringend ONT probeerde wel het SDS doel te bestoken, maar het ging in te traag tempo. De kunst van goed voetballen is een mannetje overslaan. Dat geeft snelheid aan het spel. ONT zocht tegen SDS vaak de veilige oplossing, dat haalde de snelheid uit het spel waardoor ONT zelden gevaarlijk werd. Althans, echt uitgespeelde kansen zag het publiek niet. De middag leek voor ONT zelfs desastreus af te lopen toen invaller Durk de Jong twee minuten voor afloop 2-3 aantekende. ONT reageerde collectief veel te traag op de uitval van SDS, Durk Yde Sjaarde zag de loopactie van De Jong en de invaller deed wat van hem werd verwacht. Maar die 2-3 werd niet de eindstand. Egbert Hulzinga zette voor ONT het derde doelpunt op het scorebord. Uit de rebound van een corner van Stefan Roffel schoot Hulzinga de bal hard en fraai in de verre hoek.

Zelfs in blessuretijd kregen beide teams nog kansen. Feike Broersma kopte uit een voorzet naast en invaller Gosse-Jorrit Kooistra leek de winnende treffer op de schoen te hebben. De frêle ONT’er scoorde wel maar werd door arbiter Adema teruggefloten wegens duwen. Het slotakkoord was voor SDS. De Jong werd vrijgespeeld maar de invaller speelde de bal voorlangs het ONT doel waarmee ONT ontsnapte aan een nederlaag.

ONT speelde voor de vierde keer op rij gelijk. Voor het verzamelen van punten schiet dat niet op. Maar omdat de concurrentie voor de veilige elfde plaats niet veel punten pakt, is er een klein gaatje. Waarbij moet worden aangetekend dat die concurrentie nog wedstrijden moet inhalen.

ONT speelt volgende week uit tegen BCV uit Bergum. Aanvang 14.30 uur.