Harkemase Boys E1

E-Pupillen (najaar), E1, 1e klasse 06

15 oktober 2011 9:00

ONT E1 – Harkemase Boys E1
ONT E1 wilde, nadat vorige week duidelijk een opgaande lijn te zien was, ook dan nu de eerste overwinning proberen binnen te slepen. Na een goede wedstrijd met veel strijd en goed voetbal werden de Boys uit Harkema verslagen met 6-1.

Om 9:00 uur werd er afgetrapt met de volgende spelers. Wytze v/d Molen op de goal. Achterin begonnen Robin en Marten. Met kort daarvoor Wytze Jongsma op het middenveld. Verder twee aanvallende middenvelders Janco van links en Erwin van rechts. Mark in de spits. Dimitri kon vandaag niet. Jelmer eerst wissel. Binnen twee minuten werd het 1-0 door Janco via een mooie een twee met Wytze. Ongeveer tien minuten later viel de 2-0. Al weer door Janco, via een assist van Erwin.  Er  werd goed gevoetbald. En in de twintigste minuut rond Wytze een mooie rush van 40 meter af in een bekeken stift; 3-0. Harkemase Boys deed ook goed mee maar hadden het vizier niet op scherp staan. Ze kwamen er drie keer goed doorheen. Maar een keer schot naast, 1 keer werd er afgespeeld in plaats van schieten. En een keer een goede redding van onze keeper Wytze, die graag de nul wilde houden. Met een verdiende 3-0 gingen we de rust in.

De tweede helft probeerden we op dezelfde voet verder te gaan, maar Harkemase Boys werd sterker. En zo werden we onder druk gezet. Wat niet kon uitblijven gebeurde. De boys maakten er na ongeveer tien minuten 3-1 van. En dan is het de vraag, hoe pakken we het op. Verleden week speelden we tegen de koploper. Na met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan, werden we na een doelpunt in de tweede helft uiteindelijk overlopen door RWF. Maar de jongens pakten dit goed op. Jelmer werd op hun gevaarlijkste man gezet, en Robin ging weer terug links in de verdediging. Marten nam de rechterkant op zich. Wytze bleef daar kort voor. Op die manier kregen we de wedstrijd weer in handen. In de twaalfde minuut kreeg Mark een mooie kans, maar die ging er net niet in. Even later vanaf rechts een schitterend doelpunt, vanuit een bijna onmogelijke hoek maakte Janco aan alle onzekerheid een einde 4-1. Daarna was het verzet gebroken van de Boys, en konden we uitlopen naar 6-1. Janco maakte nog een doelpunt, en dat met een gekneusde rib. Hoop dat je daar snel van mag herstellen.  En Erwin nam de laatste voor zijn rekening. Volgende week beker/inhaal. Kijken of er nog een oefenwedstrijd geregeld kan worden.