15 oktober 2011 10:30

Jistrum D2 - ONT D2

Van de NUL!!

15 oktober 2011. Jaaahhhh, mooie pot tegen Jistrum ennnn……, lees verder!

Jaaahh best wel een lastig daggie. De “Lapjes” waren op vakantie en onze “wrotster” liet het om gezondheidsredenen even afweten, beterschap!! Maar we hadden goede vervanging in de personen van Niek Eysenga en Harm van der Bij. Die knapen voetbalden mee of speelden zij elke week in D2, knap hoor!! Na 2 weken niet gespeeld te hebben hadden onze D2tjes er weer zin an. En dat was te zien ook. Vol gas vanaf de middellijn. Combineren van links naar rechts en elkaar nog vinden ook, das mooi!! Onze trainer Wiebe Jeltema was ook mee en waar nodig gaf hij onze spelertjes de nodige aanwijzingen. Maar zoals gezegd het ging fantastisch. De “voet” van de trainer komt een beetje bovendrijven al maakt één zwaluw nog geen zomer en al helemaal niet meer op 15 oktober, toch?? En ondanks het mooie combinatiewerk van onze jongens en dame kwam de 1e goal uit een éénmansactie. Nou ja hij, Gerben, werd natuurlijk wel loepzuiver aangespeeld maar moest nog wel even om 4 verdedigers van Jistrum heen om dan af te ronden met een mooi schot, ook loepzuiver in de hoek, haha, 0-1!! Blijkbaar was deze vreugde voorsprong zo groot, hadden wij nog niet meegemaakt, dat wij ook even vergaten dat wij een tegenstander hadden die ook op het veld stond om te voetballen en ook wilden winnen. Dus na een verre ingooi nabij onze “16” was er een boomlange aanvaller van Jistrum die de bal hoog in de kruising knalde en waar onze boomlange keeper net niet bij kon, ggrrvvddrie, 1-1. Maar niet getreurd. Onze D2tjes gingen weer voortvarend vanaf de middellijn en Jistrum moest er voor strijden om aan de bal te komen om dan vervolgens de bal weer kwijt te raken aan onze zeer gemotiveerde ONT D2tjes. Ja en als je dan veel aan de bal bent komen de kansjes ook wel maar als onze linksbuiten Marcel niet zooo doorgezet had dan was ie niet gevallen. Tussen al die beentjes wist hij de bal op te pakken, neenee niet met zijn handen maar met zijn voeten en dan uithalen maarrrrrr, kijk; 1-2. Wij spreken dan over de 19e minuut 1e helft. Jistrum voetbalde ook voor wat het waard was maar kwam onze verdediging nog niet voorbij. Onze, ook boomlange laatste man wist telkens weer de aanval te stoppen en de bal te ontfutselen van de aanvallers van Jistrum om dan dat “leer” weer naar voren te trappen. Jistrum werd echter wel wat sterker en was even meer aan de bal. Ja en dan gaat het toch een keer mis. Weer een uithaal van een aanvaller van Jistrum en boemmmm, sh….., 2-2.

Effe rustuh en dan  maar opnieuw beginnen, niet?? Tjonge lijkt wel een kopie van de 1e helft alleen nog sneller. Weer die dekselse Gerben. Slalommend door de verdediging van Jistrum, keeper op het verkeerde been zettend en dan even beheerst de bal in de linker hoek legguhh!!, 2-3. Een kopie?? Ja hoor, want in de 10e minuut 2e helft, weer door zijn doorzettingsvermogen wist hij aan de bal te blijven en kon hij, Marcel, loeihard uithalen en onhoudbaar voor de Jistrumse goallie, yessss, 2-4. Maar ja met nog 20 minuten op de klok was het nog niet gespeeld natuurlijk. Ja en daar kwamen wij dan ook achter en stond ondergetekende en onze trainer met samengeknepen billen het spel van 22 spelertjes te aanschouwen. Het ging over en weer. Jistrum werd sterker en sterker en onze verdediging moesten alle “voeten” bijzetten. Maar ja dan gaat het toch een keer mis al was het raak voor Jistrum, 3-4, 17e  minuut. Dus nog 13 minuten te gaan. Blijkbaar waren onze D2tjes een beetje moegestreden en daardoor kregen de Jitrummetjes meer kansen en als dan in de laatste minuut de gelijkmaker dan toch nog valt is de appel best wel een beetje zuur, jammerrrrr, 4-4. Maar zoals altijd, positief blijven. Een mooie pot waar voor AL onze jongens en vandaag énige dame vooruitgang was te zien mede door de “voet” van de trainer en van de “NUL” af dus met vol goede moed op naar de volgende pot en dus ook weer vandaag…….