44'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

19 april 2014 14:30

Reints, J

DRIEZUM -  ONT had in de eerste helft de kansen maar verzilverde die niet. En dat kwam de Opeindanaren duur te staan. De thuisclub vocht zich in de tweede helft naar een 3-1 overwinning. ONT liet daarmee dure punten liggen in de strijd om een periodetitel.

ONT startte goed en kreeg al vlot een goede kans. Na een een tweetje met Gerrit-Jan Kooistra kwam Teake van der Hoek in scoringspositie, zijn schot ging voorlangs. Maar ook VIOD liet zich in de beginfase niet onbetuigd. Bauke Visser stuurde met één beweging twee ONT verdedigers het bos in. In vrije positie jaste Visser de bal daarna over de kruising van paal en lat. Na een kwartier spelen was het weer de beurt aan ONT. Van der Hoek ging op kracht langs zijn tegenstander en leverde een afgemeten voorzet af op Otto Kooi. Het moment van controle dat de ONT spits nodig had was voor VIOD doelman Rutger Atema genoeg om de inzet van Kooi te blokken. Aan de andere kant behoede ONT doelman Rory Bruinja dat VIOD scoorde. Jelmer Visser tikte de bal in uit een voorzet, Bruinja redde waarna de rebound via Visser over de achterlijn ging. Even daarna was de ONT doelman baas over een doelpoging van Visser. In de 18e minuut kreeg ONT een uitgelezen kans op een voorsprong. In de hoek van het strafschopgebied, op de achterlijn, beging Atema een overtreding op Kooi waarna scheidsrechters Reints in de buiteling van de ONT aanvaller een strafschop zag. ONT aanvaardde het cadeautje met graagte maar vergat het daarna uit te pakken. Oebele Twijnstra zag zijn strafschop gestopt door Atema. Tien minuten voor rust keerde de VIOD doelman ook nog een inzet van Van der Hoek die met een mooi steekballetje van Gosse-Jorrit Kooistra vrij voor de doelman was gezet. ONT kreeg twee minuten voor rust het deksel op de neus toen Erik van der Veen uit een voorzet raak kopte. Binnen de minuut was ONT weer langzij. Van der Hoek kreeg de bal bij Stefan Roffel waarna ONT’s hard

Stefan Roffel scoorde zijn eerste goal voor ONT, het hielp ONT niet aan de overwinning.

werkende middenvelder met een balletje vlak langs de paal voor de gelijkmaker zorgde. Het was Roffel’s eerste treffer voor ONT in de drie seizoenen die hij nu bij ONT speelt.

Uit de opsomming van kansen lijkt het alsof het spel flink op en neer golfde, maar dat is schijn. In werkelijkheid probeerde ONT te voetballen en combinerend bij het vijandelijke doel te komen. Dat lukte een paar keer aardig en daar kwamen ook kansen uit. Maar het ging ook te vaak mis door onzorgvuldige passing en ONT voorwaartsen die de bal niet in bezit hielden. En daar maakte VIOD dan gebruik van door met een lange haal de aanvallers aan het werk te zetten.

De tweede helft was acht minuten oud toen Bruinja al weer aan het werk moest. Nu ranselde ONT’s doelwachter een schot van Bauke Visser uit de korte hoek. Maar uit de aansluitende corner kwam VIOD alsnog op voorsprong. Bij de tweede paal kopte Roelof van der Veen de bal in het doel. Twee minuten later was ONT dichtbij de gelijkmaker. Twijnstra kreeg de bal uit een corner op zijn dijbeen waarna de bal op de paal belandde. ONT kreeg steeds meer moeite om de compact spelende thuisploeg uit te spelen en dat lukte ook niet echt toen ONT een kwartier voor tijd één op één ging spelen. Het gaf VIOD de kans op uitvallen en die kwamen er ook. Jacco Tuinstra hield op het laatste moment de doorgebroken Jelmer Visser van scoren af en Nykle van der Valk vergat dat hij oog in oog stond met Bruinja. De VIOD speler schoot gehaast voorlangs. In de slotminuut was het toch raak voor de Driezumers. Marcel van der Meulen gaf, volgens velen in buitenspelpositie, het laatste tikje voor de 3-1.

ONT verloor voor de derde keer op rij. Slechts omdat de concurrentie ook steeds punten verliest is er nog enige hoop op een plaats in de nacompetitie. Maar dat is dan ook maar een sprankje hoop dat alleen maar blijft leven als Be Quick Dokkum winnaar wordt van de tweede periode en niet Grijpskerk dat er momenteel het beste voor staat. Komende zaterdag wordt er niet gevoetbald in verband met Koningsdag. De wedstrijd ONT - WTOC van zaterdag 3 mei is verplaatst naar dinsdagavond 29 april in verband met het 50 jarig jubileum van WTOC op 3 mei. Aanvang van die wedstrijd is 20.00 uur.