Zaterdag, 20 april: ONT 2 – Wykels Hallum 2; 2-1

Wykels Hallum 2

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse C

20 april 2013 12:15

Ja, dan heb je eigenlijk geen tijd, beetje last van gebrek aan inspiratie en misschien gewoon geen zin. Maar dan komen op het gastenboek van ONT smeekbedes om het verslag van afgelopen zaterdag, en dan strijk je toch maar weer over je hart en neemt de laptop op schoot.

Eigenlijk was het afgelopen zaterdag een nogal saaie wedstrijd. ONT wilde wel, maar kon geen echte vuist maken. En Wykels Hallum deed ook z’n stinkende best, maar ontbeerde de kracht en slimheid om het ONT echt moeilijk te maken. Freddy was weer terug na zijn “kopzorgen” en ook Wietze stond weer aan het begin na zijn kniekwetsuur.. Al was dat niet van lange duur...

ONT was wel voetballend de betere ploeg, maar Wykels Hallum kwam tegen alle verwachting in op voorsprong. Rein vloog met 65km/uur, volledig onder een indraaiende corner door en zag de bal achter zich tegen het net vliegen. Maar al snel was het weer 1-1. Beam, wie anders de laatste weken, zette goed door en “wrotte” de 1-1 binnen. Daarna ontspon zich een middenveld duel, waarbij Wietze na 20 minuten, zonder tegenstander in de buurt, door zijn enkel klapte. Het seizoen lijkt net wat te lang te duren voor deze jong bejaarde vlegel. Hij kon niet verder en werd vervangen door mini But, en toen deed zich een uniek feit voort, wat nog niet zo vaak is voorgekomen binnen de historie van geheel ONT. Er speelden 3 gebroeders in ONT 2. But en mini But, Beam en Takje vd Velde en de gebroeders Ybema (Rein en Pier). Weet niet of iets dergelijks vaker is voorgekomen, hoor het graag...

Verder was er in de eerste helft weinig te beleven, een middenveld duel met meer balbezit voor ONT en alleen wat scrimmages voor de goal, maar geen echte grote kansen.

Vlak na de rust slingerde Jesse de bal mooi voor met z’n linker en Beam zette zijn hoofd tegen de bal, en kopte de bal netjes in het doel. Een snelle 2-1 voorsprong, maar verder waren er weinig kansen in de tweede helft. Het voetbal van ONT was wel aardig, maar dat was tot aan de 16-meter. Wykels Hallum is altijd een lastige tegenstander, die verdedigend speelt, maar compact en waar het lastig doorkomen is. Gelukkig dat onze Beam twee oprispingen had, die leidde tot de overigens wel verdiende overwinning, want we waren wel veel beter. En als je dan zelf niet tot veel scoringskansen komt, dan moet je uitkijken dat er niet een verdwaalde bal in de goal vliegt. Dat kun je overigens wel aan onze achterhoede over laten, ook mini But paste zich moeiteloos aan en speelde net als grote But, Freddy en Pier een goede wedstrijd. Al had Pier zo nu en dan wel moeite met de lepe rechtsbuiten.

Een degelijke overwinning, waardoor ONT zich even voor 2 uur koploper mocht noemen. Met nog 3 tot 4 wedstrijden te gaan, hebben de bovenste 4 ploegen nog kans op de titel. Buitenpost heeft nu de beste papieren, maar Broekster Boys, ACV en wij volgen op het vinkentouw.

Gelukkig hebben we nu wel op zeker een periode titel, joepie.......