6 - 0

V en V'68 B1

B-Junioren beker poule, B1, Groep 2 48

10 september 2012 19:00

Vanavond stond de inhaalwedstrijd gepland tegen Ven V68 B1. Het mooie van deze wedstrijd is dat we deze afgelopen zaterdag ook al hadden gespeeld alleen toen voor de competitie en nu voor de beker. Een beetje vreemd gevoel maar ja elke wedstrijd is er weer 1.

Voor aanvang van deze wedstrijd stonden er 13 man op papier. Hidde Hoekman was vanavond afwezig wegens kamp. Eenmaal in de kleedkamer bleek er nog iemand te missen. Niemand in de kleedkamer lijkt te weten waar onze Henk Bron is gebleven. Misschien de mail niet gelezen of op de site gekeken. Wij hebben geen idee maar we zullen toch door moeten.

We beginnen vandaag met “Kevin” in het doel, achterin hebben we van rechts naar links “de Beul” Ashwin centraal de rust zelf Gerard tevens aanvoerder, naast hem staat onze hakkenbijter Eric. Op links stond de stofzuiger Almar. Dar klinkt al aardig serieus al zeg ik het zelf. Op het middenveld stond met de punt naar achteren de relax man H.G (Hendrik Gerrit). Voor hem stonden de tovernaar Yoran en de flying Tjeerdsma Johan. Voorin hadden we op rechts Spydie Gorzales Jens en links stond onze stille genieter Joel in de punt hadden we Dribbel Daan. Onze scheidsrechter was de strenge maar ook eerlijke Remco.

Het is 19.00 en de wedstrijd staat op het punt van beginnen. Coach Menno en Arend kijken nog een keer over het veld of Henk er is, maar helaas.  De scheidsrechter luidt het eerste fluitsignaal en we zijn los. Het begin is voor onze bezoekers. Wij leiden in het begin door eigen fouten te veel balverlies en dat betekend dat Gerard veel rugdekking moet verlenen. Dat doet hij overigens prima. Daarna pakken we het wat beter op en dat resulteert meteen in de 1e kans. Spydy Gozalez laat zijn tegenstanden staan op de flank en komt met een goede voorzet op Joel. De stille genieter krijgt de bal wel op goal, maar kan er helaas geen kracht achter zetten.

Snel daarna is het Dribbel die 1 op 1 komt met de keeper maar ook deze keer helaas de keeper is te goed. Nog geen minuut later is het de stille genieter die de bal vanaf de rand 16 op de lat schiet. Dat waren er voor de bezoekers en voor ons natuurlijk ook 5 spannende minuten. Daarna lukt het ons niet echt om door te zetten,  reden daarvan is dat we teveel diep gaan en daarbij vergeten we te voetballen terwijl wij dat graag willen. In de 19e minuut hebben we dan eindelijk de eerste echter combinatie van de wedstrijd. De bal komt van achteruit bij Ashwin die strak inspeelt op Jens die op zijn beurt meteen afkaatst op HG. Die daarna de diep gelopen Jens de bal in de diepte geeft.Helaas konden we deze combinatie niet tot een goeie kans creeeren . Maar zo zie je dat er heel veel voetbal in dit elftal zit. Als zij dit ook zelf gaan begrijpen, dan kan het een mooi seizoen worden. In de 22e minuut is er op links een vrije trap van Johan. Die peert hem in 1x op de lat.

Bij de 2e paal stond onze beul die de bal makkelijk in kon schieten 1-0. Wij begonnen toen eigenlijk vanaf dat moment iets beter te voetballen. We hielden de bal beter in de ploeg en konden de vrije man makkelijker vinden. Dit resulteerde in de volgende kans. Een mooie steekbal op Daan. Die daarna niet faalde. 1 op 1 met de keeper 2-0.

Eigenlijk heeft Ven V op dat moment niets in te brengen en heeft de achterhoede het vrij rustig.

In de rust worden er nog wat punten op de I gezet en gaan er de 2e helft weer fanatiek tegenaan. Helaas was dit niet voor iedereen het geval. Onze keeper had het de eerste helft zo rustig gehad dat hij de 1e bal die hij kreeg zo in de voeten schoot van de spits van VenV. Gelukkig kon hij  de kans niet verzilveren. Bij een corner van Jens was het Johan die de bal net niet goed raakte, maar bij het neerkomen werd er hands gemaakt en het fluitsignaal klonk voor een penalty. Het was Gerard die hem keurig benutte 3-0.

Dit betekende ook meteen de nekslag voor de tegenstander, Wij probeerden de wedstrijd met goed voetbal door te komen. Wat ons zo nu en dan ook aardig lukte. In de 55e min. Weer Ashwin die scoorde, nadat bijna iedereen die in de 5 meten stond miste. Wat het Ashwin die op de goede plek stond en niet kon missen 4-0.

Na alweer een goede kans te hebben gemist.( Joel kopte net over uit een vrije trap van Jens.)
Was het Daan die netjes de 5/0 binnen schoot. Na de aftrap was het Ven V de een keer dacht aan te vallen.Helaas kwamen zij niet verder dan HG die de bal veroverde en vervolgde de overname met een prachtige steekpaas op Jens. En daarna was het voor Jens een koud kunstje . 6-0

Hierna hebben wij nog aardig gespeeld en nog tal van kansen gecreëerd. Helaas ontbrak het ons daarbij aan een beetje geluk en soms ook de rust. Maar als eind conclusie is het wel dat er een redelijke team prestatie is geleverd. Ook de wil on te voetballen is er. Als je 6x scoort en daarna ook nog eens tal van kansen creëert dan zijn er genoeg positieve punten. Nu woensdag BBC B2 nog winnen en dan zijn we door in de beker.